Ulaz za korisnike

Dinamička izolacija – ušteda energije grijanja s predgradnim roletama

|
Dinamička izolacija – ušteda energije grijanja s predgradnim roletama
 
Dinamička izolacija – ušteda energije grijanja s predgradnim roletama
Svjetlucajući led i snježni krajolik – prekrasna kulisa koju nam zima nudi ove godine. Baš za uživanje!

To što zima kod mnogih ne izaziva istinsku radost isključivo leži na troškovima grijanja. Oni samo rastu i rastu. Pokazat ćemo Vam kako to možete spriječiti. Svaki vlasnik kuće zna; grijanje je postalo skupo, a ni u budućnosti neće biti jeftinije.

Ugodna toplina postala je vrlo brzo luksuzna roba. Osim ako ne koristimo prirodne resurse i modernu tehniku. Primjerice na prozorima. Njihove staklene površine preko dana puštaju u kuću sunčevu toplinu. Nažalost noću puštaju toplinu grijanja prema vani.

Upravo iz tog dan-noć ritma može se izvući energetsko-tehnički kapital. Naravno s predgradnim roletama. Preko dana su otvorene. Zimsko sunce zrači u prostorije te tako u kuću dolazi toliko besplatne energije da se grijanje preko dana može gotovo isključiti.

Navečer međutim, rolete se spuštaju. Najkomfornije roletama koje imaju motorni pogon uklopnim prekidačem ili sklopkom za zatamnjivanje. Na taj način prozorske površine zatvaraju se energetski učinkovito. Energija grijanja ostaje tamo gdje Vi to želite (u Vašem domu) umjesto da iščezava prema vani.

Organizacija European Solar-Shading posredovala je podatke prema kojima se uporabom roleta može uštedjeti i do 45 % gubitaka energije u području prozora. Računajući na bazi ukupne energetske potrošnje zgrade to još uvijek iznosi oko 12 % uštede. Gotov novac koji ostaje Vama iz godine u godinu. I to ne uzimajući u obzir komfor stanovanja.

Predzidne rolete i ljeti predstavljaju dobru stvar. Kada sunce preko dana najjače grije jednostavno ih spustimo. I već je u prostorijama ugodno hladno.

www.alukon.com

Materijali