Ulaz za korisnike

Do kraja srpnja treća etaža Tower Centra

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

RIJEKA – Ne malo po malo, nego »brzo po brzo« k nebu se uzdiže budući Tower Center na Pećinama, svima poznatiji kao WTC. U tu je građevinu, čija je trenutna visina 40 metara, a koja će biti dvostruko veća od danas najveće takve vrste u Hrvatskoj, zagrebačkog »King Cross-a», do sada ugrađeno 40 tisuća kubika betona, za što je bilo potrebno napraviti 150 tisuća kvadratnih metara oplate.

Također, u građevinu je dosad ugrađeno oko 5 milijuna kilograma armature. – To je golema dnevna produkcija na kojoj svakodnevno na gradilištu radi oko 150 radnika, dnevno ugrađujemo između 120 i 150 kubika. Zima nas se je jako omela, u prva dva mjeseca ove godine imali 20 neradnih dana zbog kiše, a posebice bure, jer čim zapuše više od 70 kilometara na sat moramo obustaviti sve radove. Uglavnom radimo do 22 sata navečer, ranije ne možemo završiti, a tijekom ljeta će se događati da »zaglavimo« i do ponoći, pa molimo građane za razumijevanje – kaže Mario Strižak, voditelj građevinskog dijela projekta iz zagrebačke »Montmontaže«, koja izvodi građevinske radove na »Tower Centru«. Radovi su trenutno u fazi gradnje treće etaže gdje će biti budući shopping centar, kino-dvorane, fitness centar, restorani i slični sadržaji i nadzemne garaže. Svi ovi dijelovi trebali bi biti gotovi do 30. lipnja ove godine izuzev kino-dvorana koje će se okončati do 30. srpnja. Podsjetimo, podzemne garaže površine od 140 tisuća kvadratnih metara već su izgrađene.

– Nakon toga, najvjerojatnije u kolovozu, počinjemo dizati toranj od 15 katova, koji će biti visok oko 60 metara. Tada će se postojeći broj od cca 150 radnika smanjiti na pedesetak. Toranj će biti gotov do prosinca ove godine, a u planu je izgradnja od dva, do dva i pol kata mjesečno. Zbog toga ćemo u listopadu morati dizati kran za pedesetak metara – najavljuje Strižak. Valja naglasiti da će »Montmontaža« obaviti samo glavnu konstrukciju te velebne građevine, a da Policentro traži izvođača radova za unutarnje uređenje, koje će uslijediti krajem ove ili početkom iduće godine, a trebalo bi biti okončano u lipnju 2006. godine. Biljana SAVIĆ Izvor: Novi list www.novilist.hr

Drvene kuće - Gradimo.hr

Materijali