Ulaz za korisnike

Dobar krov glavu čuva

|
Dobar krov glavu čuva
 
Dobar krov glavu čuva
Tko posjeduje natkrivenu terasu ili verandu zasigurno je svjestan i zna cijeniti sve njihove prednosti. Poglavito u proljeće i ljeto kvalitetno natkriveni prostori pokazuju sve svoje prednosti – dovoljno je uživati na otvorenom u ispijanju kave tijekom ljetne kiše.
No dobro je natkriti i carport. Natkriveni carport neće zaštiti naše vozilo samo preko ljeta nego će spriječiti smrzavanje površine tijekom zimskih mjeseci – štitimo li vozilo dugoročno investiramo u njegovu vrijednost.
 
Zimski vrt na klik mišem
 
Odluka o kupnji i gradnji zimskog vrta nije jednostavna i zahtijeva mnogo vremena ali dobar savjet pa zbog toga ne treba s njom juriti glavom bez obzira. Vrlo je važno razgovarati sa stručnom i kompetentnom osobom o svemu na temu zimskog vrta.
 
Nisu važni samo detalji oko postavljanja vrta na najoptimalnije mjesto, ispravna gradnja klimatizacije i efektivna zaštita od prejakog sunca, nego su važni i detalji oko financiranja i stimuliranja ovakve gradnje.
 
Ne smijemo se zadovoljiti samo vizijom zimskog vrta u glavi nego cijeli projekt moramo staviti i na papir – to je jedan od najvažnijih elemenata kod kupovine. Još bolje od papira je 3D-vizualizacija zimskog vrta na kompjutoru. Mnogi proizvođački svoje proizvode predstavljaju i na ovakav način – kupac unaprijed vidi cijeli zimski vrt i sve njegove pojedinosti prije nego li kupi i najsitniji element.
 
O drugim krovnim konstrukcijama za zimski vrt
 
Postoje i zimski vrtovi s posebnim krovnim konstrukcijama koja se međusobno ne spaja vijcima nego se vari. Suvremeni aluminijski elementi spajaju se posebnim načinom zavarivanja koje se već od ranije koristi u automobilskoj industriji.
 
Mnoge članice Europske Unije kontroliraju ovu proizvodnju krovnih konstrukcija za zimske vrtove u okvirima državnog nadzora i dodjeljuju proizvodnim pogonima posebne certifikate.
 
Spajanje elemenata odnosno postupak varenja odvija se isključivo u pogonu i ni u kojem slučaju na mjestu gradnje vrta. Na ovaj način visoki stupanj pripreme konstrukcije jamči vrlo brzu montažu.
 
Prednosti postupka zavarivanja aluminijskih elemenata:
 
- S obzirom na veću jačinu zidova dobivamo uske profile koji postižu visoku transparentnost kod finih konstrukcija
- Svladavanje većih rastojanja i veća nosivost
- Izuzetno otporan na udare vjetra bez ugradnje dodatnih elemenata za učvršćivanje (nije potrebno ugrađivati čelične okvire ili bilo kakva čelična pojačanja konstrukcije)
- Ne postojanje fuga
- Ne postojanje za oko vidljivih spojnih mjesta
- Neprekidna izolacijska površina
- Neograničen broj oblikovnih mogućnosti
 
Homogenost upotrijebljenih materijala donosi sa sobom sljedeće prednosti:
 
- Ne postoji opasnost od različitog širenja ili skupljanja materijala uslijed temperaturnih promjena
- Ne postoji opasnost od pojave elektrokemijske korozije
 
Zimski vrt u skladu s prirodom
 
Gradnjom zimskog vrta bit ćemo u stanju uživati u neposrednoj ljepoti prirode. No kako bi se to uistinu i realiziralo zimski vrt treba graditi kao cjelinu i kao beskompromisno toplinski izoliran sustav.
 
Na raspolaganju stoje nam rješenja kao:
 
- Visokovrijedni i posebno termički obrađeni aluminijski profili
- Profili za plastične prozor s pet komora izrađeni prema vlastitom dizajnu
- Ostakljenja s kvalitetnom toplinskom izolacijom koja uvelike štede energiju
- Različiti stakleni elementi koje je moguće pomicati u stranu ili okretati
- Mogućnost ugradnje i postavljanja sjenila
 
S obzirom na nove zakonske odredbe mnoge članice Europske Unije moraju u objekte novogradnje i sanirane objekte ugrađivati optimalnu toplinsku izolaciju. Cilj je na ovaj način postići velike uštede u potrošnji energije i ušteđeni novac refinancirati.

Materijali