Ulaz za korisnike

Dobro okruženje i pozitivan razvoj

Dobro okruženje i pozitivan razvoj
 
Dobro okruženje i pozitivan razvoj
▪ Visoki stupanj internacionalnog sudjelovanja ▪ Zadovoljni izlagači ▪ 13 posto više stručnih posjetitelja ▪ Znanja stručnjaka: Chillventa Rusija kongresi

„Drugo izdanje Chillventa Rusija ispunilo je sva naša očekivanja. Pozitivne povratne informacije izlagača i stručnih posjetitelja pokazuju nam da smo fokusiranim konceptom Chillventa Rusija utvrdili potrebu ruskog tržišta u području klimatizacije i hlađenja“, zadovoljan je Frank Venjakob, direktor internacionalnog sajma Nürnberg. 5.925 stručnih posjetitelja (13 posto više u odnosu na prethodne manifestacije) informiralo se u  Moskau Crocus Expo International Exibition centru o komponentama, proizvodima, sistema kao i o aktualnim trendovima u branši s akcentom na industriji i hlađenju u industriji i obrtništvu. 130 izlagača, od toga polovica iz inozemstva pozivalo se na intenzivne razgovore. Zaključak izlagača koji pokrivaju ukupan spektar ponuda u područjima hlađenja, prostornog zraka i toplinskih pumpi za industrijsku primjenu izvrstan je: 98 posto svoje sudjelovanje na sajmu ocjenjuje uspješnim. Termin za sljedeću Chillventu Rusija već je utvrđen: od 05. do 07. veljače 2012. godine. Branša se ponovno susreće u Crocus Expo International Exibition centru u Moskvi.

„Jako smo zadovoljni tijekom sajma. Izvanredan angažman izlagača te pozitivne povratne informacije posjetitelja vesele nas i pokazuju da se nalazimo na pravom stručnom usmjerenju sajma. Dobro ozračje na obje strane rezultat je usklađenosti kojom će Chillventa Rusija omogućiti povećanje potražnje i ponude na zahtjevnom ruskom tržištu. Izlagači su ovdje sreli svoje ciljane skupine. Posjetitelji su pronašli fokusiran i istovremeno sveobuhvatan spektar ponuda kao nigdje dosada u Rusiji“, objašnjava Venjakob.

Uz sve segmente ponuda proizvođači su prezentirali komponente, proizvode i sisteme koji poboljšanom tehnikom povećavaju energetsku učinkovitost. U Heat Pump paviljonu Chillventa Rusija 2012. povezala je tehniku toplinskih pumpi orijentiranu k budućnosti od koje stručnjaci u Rusiji očekuju jednoznačan rast tržišta.

Stručan nivo oduševio izlagače i posjetitelje

Izlagači su bili zadovoljni tijekom sajma: 98 posto izlagača potvrdilo je da je njihovo sudjelovanje na Chillventi Rusija 2012 bilo uspješno. Isto tako 98 posto ocijenilo je visoku kvalitetu stručnih posjetitelja kao pozitivnu. Skoro 20 posto posjetitelja pripadalo je razini uprave, 15 posto rukovodećim funkcijama i 15 posto menadžerskim pozicijama.  Mauro Bonfati, menadžer prodaje iz tvrtke Officine Mario Dorin Spa naglašava:“ Za industriju hlađenja i klimatizacije Chillventa Rusija velika je šansa. Uvjereni smo da će njihova prezentacija u Rusiji te profesionalnost posjetitelja nama biti podrška u aktivnostima i u Rusiji i u graničnim državama“. Andreas Martin, menadžer marketinga i prodaje, objašnjava: “Sajam je bio dobro organiziran, hale su bile pune. Ove godine sudjelovali smo po drugi put – s izvanrednom rezonancom.“ I stručni posjetitelji bili su oduševljeni:
97 posto ocijenilo je manifestaciju kao uspjeh, 90 posto obznanilo je da su jako zadovoljni ponudom Chillventa Rusija. Ostvarili su mnogobrojne poslovne kontakte.

Visok stupanj internacionalnosti

Drugi sajam Chillventa Rusija povezao je izvanredne manifestacije s visokim udjelom  internacionalnih izlagača i posjetitelja. Izlagači su pristigli iz 16 zemalja: osim iz Rusije  te prije svega iz Njemačke (19 izlagača), Italije (12 izlagača) i Češke Republike
(8 izlagača) nazočni su bili mnogi iz azijskih zemalja, ponajprije iz Narodne Republike Kine (12 izlagača). Štandovi Njemačke, Češke i Kine bili su magneti za posjetitelje. Oni su stručnim posjetiteljima ponudili idealnu priliku da stvore sveobuhvatan pregled inovacija svih izlagača. Tko-je-tko iz područja tehnike hlađenja i klimatizacije, izlagalo se na Chillventa Rusija 2012. Nazočni su bili primjerice Danfoss, Friterm, Güntner, Honeywell, Nord-SM, Ostrov, Thermofin i Viesmann.
Stručni posjetitelji pristigli iz 33 države pridonijeli su uspješnoj ukupnoj slici cijele manifestacije.

Prateći kongres posredovao je znanja stručnjaka

Visokozastupljen kongresni program  Chillventa Rusija 2012. u središtu je imao transfer znanja od profesionalca do profesionalca. Kao prateći kongresni program uz Chillventu Rusija umreženo je 46 predavanja ruskih i internacionalnih eksperata iz nauke, upravljanja, prodaje, tehnike i industrije. U središtu prezentacija nalazile su se teme energetska učinkovitost od komponenti do sistema kao i rusko tržište sistema hlađenja i klimatizacije.

Kompletan kongresni program može se pronaći na stranici:

www.chillventa.rossija.com/conference-programme

Uspješna suradnja se nastavlja

Sajam Nürnberg i Co-Organisator Ost-West-Partner partnerski rade na pripremama za sljedeću Chillventu od 05. do 07. veljače 2013. sa sljedećim savezima i institucijama: APIMH, ALTENIT, EPEE, EPHA, Eurammpn, Internacionalna akademija za tehniku hlađenja, NAEVI, Ruska agencija za energetiku (REA) i Ruska unija tehnike hlađenja (ROSSOYUZHOLODPROM) te VDMA.

O grupi sajam Nürnberg/Group Messe Nürnberg

Sajam Nürnberg predstavlja jednu od 20 najvećih sajamskih društava na svijetu te se u svijetu ubraja u prvih 10. Program obuhvaća 120 nacionalnih i internacionalnih stručnih sajmova i kongresa kao i oko 40  zajedničkih izložbenih paviljona na lokaciji Nürnberg  i diljem svijeta. Godišnje sudjeluje oko 30.000 izlagača (internacionalizam 37 %), 975.000 stručnih posjetitelja (internacionalizam 21%) te 405.000 konzumenata na vlastitim, partnerskim i gostujućim manifestacijama Nürnberg Messe Group koja je preko svojih podružnica prisutna i u Kini, Sjevernoj Americi, Brazilu i Italiji. Osim toga Nürnberg Messe Group raspolaže mrežom od 46 zastupništava aktivnih u 95 zemalja.

Materijali