Ulaz za korisnike

Dodir svjetlosti u vašoj kuhinji

|
Kolekcija Gorenje designed by Karim   Rashid; dodir svjetlosti u vašoj kuhinji
 
Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid; dodir svjetlosti u vašoj kuhinji
Gorenje designed by Karim Rashid Inovativna kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid DODIR SVJETLOSTI U VAŠOJ KUHINJI Karim Rashid, svjetska zvijezda industrijskog dizajna, s Gorenjem je dizajnirao kolekciju aparata Gorenje designed by Karim Rashid. Tako je dizajner, kako to i sam kaže, ostvario svoju dugogodišnju želju za dizajniranjem jednostavnih, svakodnevnih predmeta kao što su to kućanski aparati: “Otmjeno je udružiti svoju maštu s naprednom tehnologijom i stvoriti vrhunsku kolekciju aparata koja predstavlja nezaboravno iskustvo za sva osjetila.”
Inovativna dizajnerska kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid, koja unosi svjetlost i boje u kuhinjski ambijent, sastoji se iz ugradbene pećnice s tehnologijom HomeMADE, suvremeno dizajnirane nape i indukcijske ploče za kuhanje u zavodljivoj bijeloj boji s jedinstvenom grafikom. Središnji dekorativni element kolekcije predstavlja vertikalna svjetlosna LED traka na vratima pećnice i napi, koja pomoću inovativne tehnologije MoodLite, razvijene u Gorenju, može samo jednim laganim dodirom promijeniti boju u jednu od sedam nijansi boja. Gorenje je prvo u branši kućanskih aparata ponudilo rješenje s kojim korisnik može sam mijenjati boju vanjštine pećnice ili kuhinjske nape. Tako uz pomoć svjetlosti ostvarimo posebnu atmosferu, prilagođenu ambijentu ili trenutnom osjećaju – i na kraju svom životnom stilu. Nova inovativna kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid obraća se zahtjevnijim kupcima koji cijene vrhunski dizajn i bezvremenu ljepotu.

UGRADBENA PEĆNICA BO87KR OČARAJTE SVA SVOJA OSJETILA

Priprema jela u novim pećnicama postaje igra, stvaranje na dodir koje nikada ne zataji. Odabrana boja svjetlosti, koja odražava vaše trenutno raspoloženje, nudi posebno iskustvo svim osjetilima. Tehnologija MoodLite ne samo što obdaruje okolinu željenom nijansom boje; kada je aktivirana, ona omogućava i pogled u unutrašnjost pećnice a crveni će ton boje upozoriti na visoku temperaturu pećnice. Novu generaciju pećnica ponosno karakteriziraju i brojna patentirana inovativna rješenja, sinergija dizajna i funkcionalnosti pak stvara novu dimeniju, koju nadograđuje prepoznatljiva grafika. Meka, zavodljiva, zamjetno drugačija.

HomeMADE

Inovativni dizajn unutrašnjosti pećnice HomeMADE, sa zaobljenim stropom i zaobljenim bočnim zidovima, uparen s precizno promišljenim smještajem grijača, daje vrhunske rezultate kuhanja. Jedinstveni novitet, inspiriran tradicionalnim krušnim pećima na drva, temelji se na potpuno pravilnoj raspodjeli vrućega zraka.

DirecTOUCH

Savršen rezultat u samo tri jednostavna koraka. Patentno zaštićeni elektronski programski modul predstavlja revolucionarnu novost u radu aparata upravljanih na dodir. Brojni prednamješteni programi automatski namjeste pravu kombinaciju grijaćih elemenata, temperature i vremena kuhanja dok dodatna namještanja olakšavaju uporabu i još više štede vaše dragocjeno vrijeme.

MoodLite

Ne samo estetika, već i funkcionalnost. Tehnologija MoodLite ne obdaruje okoliš samo željenom nijansom boje; kada je aktivirana, ona omogućava pogled u unutrašnjost pećnice a crveni će ton boje upozoriti na visoku temperaturu pećnice. Svjetlosna traka je oboje, estetski oblik i inovativna funkcija.

INDUKCIJSKA PLOČA ZA KUHANJE IT641KR DODIR ČAROLIJE

Kuhanje je užitak. Iskustvo nježnog dodira i stvaralačkog nadahnuća. Inovativna i tehnološki usavršena indukcijska ploča za kuhanje IT641KR u zavodljivoj bijeloj boji pretvara i najizazovnije kulinarske pothvate u razigrano stvaralaštvo i čisti estetski užitak. Iznenađujuće jednostavno. I fatalno privlačno. Primamljive linije u grafičkim uzorcima zavest će vaša osjetila. Diskretno, suptilno ali i uvjerljivo, one naglašavaju senzualnost minimalizma karakterističan za Karimov dizajn.

Indukcija, najsuvremenija tehnologija u kuhinji

Najsuvremeniju ploču za kuhanje odlikuju brzina, mala potrošnja energije, sigurnost i upravljanje na dodir. Funkcija ubrzanog zagrijavanja PowerBoost dodatno povećava kapacitet indukcijske ploče za kuhanje IT641KR iz nove kolekcije, koja glasi za jednu od najmodernijih ploča za kuhanje svoje generacij. Trenutni odgovor sprječava prekipljavanje tekućine i pošteđuje vas zamornog čišćenja. Indukcijska ploča za kuhanje iz kolekcije Gorenje designed by Karim Rashid je pravi koktel tehnologije i dizajna u vašoj kuhinji.

NAPA DQGA65KR OSVIJETLITE SVOJ PUT NA SVOJ NAČIN

U suvremenoj kuhinji je kuhinjska napa središnji izražajni element dizajna i najprivlačnija osobitost prostora. Moderna napa, s aluminijskim filterom za masnoću perivim u perilici suđa, koja može biti odvodna ili recirkulacijska, s iznimnom snagom i tihim radom, ne zadovoljava samo svojim tehnološkim rješenjima, već donosi i svježinu novog oblika i praktična inovativna svojstva. Jedan dodir svjetlosne trake MoodLite promijenit će prostor u oazu odabrane nijanse boje koja će milovati osjetila i stvoriti zaista posebno ozračje. Izrađena je od aluminija i stakla, koja s minimalističkom grafikom i igrom svjetlosti uvjerljivo zacrtava nove smjernice dizajna suvremene kuhinje.

TouchControl upravljanje

Tipke i gumbi ostaju u prošlosti; ono što ostaje je čista jednostavnost i estetika. Elektronska verzija kuhinjske nape predstavlja važni napredak u za korisnika lakom radu. Pažljivo proučeni smještaj upravljačkog dijela u osvijetljenu LED-traku omogućava jednostavno namještanje snage odzračivanja koja se može podesiti u četiri razine.

Halogeno osvjetljenje

Uz svoju prvenstvenu funkciju izvlačenja para i filtriranja zraka, kuhinjska napa je dodatni izvor svjetla koji optimalno osvjetljava površinu ploče za kuhanje. Halogeno osvjetljenje je također snažnije i ekonomičnije od standardnog.

MoodLite

Višebojna osvijetljena LED-traka vizualno sjedinjuje kuhinjsku napu s ostalim kuhinjskim aparatima. Boje za svako raspoloženje i ambijent. Glatko, ujednačeno i harmnično.

Gorenje designed by Karim Rashid

Karim Rashid je nagrađivani industrijski dizajner koji je izvodio projekte za stotine klijenata po cijelome svijetu. Genijalac u svijetu međunarodnog industrijskog dizajna, ovaj plodni dizajner i neosporni kralj boja dolazi iz New Yorka gdje svoju nadarenost koristi u brojnim područjima: namještaj, arhitektura, osvjetljenje, stolni pribor i - od sada nadalje - kućanski aparati. Od cipela do XXL naslonjača, njegov kiparski i razigran, zaobljen i pun boja, otmjen i trijezan stil u cijelosti je u skladu s onim što je danas i što je sutra. Radeći s prestižnim klijentima kao što su Issey Miyake, Prada, Alessi, Sony, Umbra i Bozart, njegova je karijera obilježena međunarodnim nagradama kao što je Sleep05 za renovaciju hotela Semiramis u Ateni. Karim je trajni dobitnik nagrada Red Dot award, Chicago Athenaeum Good Design award, I.D. Magazine Annual Design Review, IDSA Industrial Design Excellence award. Počasni je doktor na Ontario college of Art & Design i Corcoran College of Art & Design. 2007. godina istaknula je Karimovu najveću retrospektivu do sada na Instituto Tomie Ohtake u Sao Paolu u Braziliji. Nedavno je Karim bio skrbnik izložbi Totally Rad: Karim Rashid pravi radijatore za Museum of Art and Design u New York Cityju. Karim je česti gostujući predavač na univerzitetima i konferencijama diljem svijeta gdje širi važnost dizajna u svakodnevnom životu. Karimov rad prikazan je u 20 stalnih muzejskih kolekcija a svoju umjetnost izlaže u galerijama širom svijeta.

www.karimrashid.com

Gorenje

Učinkovito kombinirajući inteligentnu tehnologiju, izvrstan dizajn, skrb za okoliš i veliku vrijednost u svakom od aparata Gorenje kroz preko 60 godina, Gorenje europskim vodećim proizvođačima kućanskih aparata neprestano podiže letvicu standarda kakvoće i očekivanja potrošača. Gorenjevu kakvoću i reputaciju svjedoče brojne prestižne međunarodne nagrade kao što su Red Dot Design Award, Plus X AwardTM, Grüner Stecker prize, Get Connected Product of the Year Award, Product Innovation Award, Trusted Brand, Superbrands, Icograda Excellence Design Award, ICSID Excellence Design Award, Innovation of the year, samo da spomenemo neke od njih.

Gorenje nadahnjuje. www.gorenje.hr

Materijali