Ulaz za korisnike

DOMOTEX HANNOVER 2009. (17. – 20. siječnja)

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

DOMOTEX osvaja brojnim posebnim prezentacijama namijenjene specifičnim ciljnim skupinama – floorforum: Tepih kao umjetničko djelo – na atraktivnoj izložbi koju postavlja Ulf Moritz – Carpet Design Awards: Natjecanje za inovativni dizajn, kvalitetu i kreativnost u ručnoj izradi tepiha – Loom Lounge: Grupna inicijativa izlagača tepiha ručne izrade preseljava u halu 18 – Ključni izložak u hali 17: Najveći kvadratni tepih u svijetu - Nain Hannover. S opsežnim izložbenim programom, etabliranim profilom vrhunskog specijaliziranog sajma, izvanrednim pokrivanjem međunarodnog tržišta i, naposljetku, čitavom paletom posebnih prezentacija namijenjenih posebnim skupinama korisnika, DOMOTEX HANNOVER 2009 (17. do 20. siječnja) događaj je broj jedan u ovoj godini za međunarodnu industriju podnih obloga.

floorforum (hala 3) Priredba floorforum jedinstvena je prigoda za predstavljanje najnovijih trendova u suvremenom dizajnu tepiha i podnih obloga. Međunarodno priznati dizajner Ulf Moritz iz Amsterdama priprema prezentaciju tepiha kao umjetničkog djela, utemeljenu na koncepciji štanda nadrealističkog izgleda, gdje su visokokvalitetni tepisi i podne obloge izložene okomito umjesto položene ravno na pod. Moritz je definirao tri stilska trenda, pod nazivima STRUCTURE, COLOUR i DESIGN (STRUKTURA, BOJA i DIZAJN). Tema STRUCTURE počiva na koncepciji "više je manje", a u središtu pozornosti nalazi se prirodna, taktilna kvaliteta tepiha s teksturom. Svojim prigušenim bojama i smirenim uzorcima takvi tepisi unose toplinu i dobar osjećaj u prostoriju i prikladni su za svaki prostor. Dramatične teksture i prirodni tekstili viđeni su ovdje iz novog ugla u rafinirano postavljenoj izložbi. Kako nalaže i samo ime, COLOUR govori o entuzijastičnom i maštovitom korištenju boje: ovdje su boje kombinirane da bi stvorile inovativan i futuristički dizajn. Boja je izraz osobnoga stila i dodaje uvijek važnu osobnu notu svakom dizajnu interijera. DESIGN ističe da su kreativna rješenja podnih obloga u svakom smislu temelj ispravno koordinirane koncepcije dizajna interijera. Najveća pozornost ovdje se pridaje dekorativnim i glamuroznim tepisima. Smješteni uz ove prezentacije, nalaze se izloženi proizvodi 30 izlagača iz Njemačke i drugih zemalja. Oni pružaju bogatstvo inspiracije i novih ideja za dizajnere interijera, pojedince i tvrtke koje se bave opremanjem interijera te stručne posjetitelje iz višeg tržišnog segmenta industrije podnih obloga, kao i iz trgovina namještajem i opremom za opremanje interijera.

Carpet Design Awards (hala 15) Glavni događaj na DOMOTEX HANNOVER 2009 bit će dodjela nagrada za dizajn tepiha - Carpet Design Awards (CDA). S ukupnom vrijednošću od 10.000 eura, ove nagrade dodjeljuju se za kreativan i inovativan dizajn u segmentu tepiha ručne izrade. Tvrtke izlagači na DOMOTEX HANNOVER 2009 pozivaju se podnijeti svoje prijave, koje moraju stići najkasnije od 05. studenog 2008. Tepisi će se ocjenjivati u deset kategorija, a ocjenjivački sud bit će sastavljen od uglednih profesionalaca koji će ocjenjivati prijavljene tepihe s aspekta vizualnog dojma, kvalitete materijala, dizajna proizvoda i inovativnosti. Predsjednik ocjenjivačkog suda je Matthew Bourne, suvlasnik tvrtke Christopher Farr Contemporary Rugs and Carpets. Ostali članovi međunarodnog ocjenjivačkog suda bit će Ben Evans, urednik HALI i MC & T te Kate Blee, umjetnica koja radi s tekstilom (oboje iz Velike Britanije); zatim Andreas Lübbe, direktor nabave tepiha, prostirki i rasvjetnih instalacija u tvrtci za opremanje doma Möbel Rieger GmbH & Co. KG; Zeynep Fadillioğlu, dizajner interijera i povjesničar umjetnosti iz Turske; Paul Ramsey, stručnjak za orijentalne tepihe i tehnike tkanja iz SAD-a; i David Sorgato, osnivač galerije Michail iz Milana, Italija. U dodatnoj kategoriji posjetitelji DOMOTEXA 2009 imat će priliku izabrati svog osobnog favorita među prijavljenima tepisima svih finalista. Svi tepisi u konkurenciji bit će izloženi u hali 15, a nagrade se dodjeljuju u nedjelju, 18. siječnja. Sve uvjete sudjelovanja i obrasce za prijavu možete pronaći na internetskoj stranici www.domotex.de/cda_e.

Loom Lounge (hala 18) "Loom Lounge", grupna inicijativa vodećih izlagača tepiha ručne izrade, u sljedećoj se godini preseljava u novo okružje. Na DOMOTEX HANNOVER 2009 Lounge se preseljava iz hale 17 – gdje je priredba bila održana u 2008. godini - u halu 18. Riječ je o strateškom mjestu koje treba pobuditi pojačanu pozornost zahvaljujući velikom broju posjetitelja koji se kreću između hala u kojima su izloženi tepisi ručne odnosno strojne izrade. Središnje mjesto "Loom Loungea" stilski je uređen talijanski bar, neformalno i opuštajuće mjesto gdje izlagači mogu uspostaviti nove kontakte i s potencijalnim kupcima ugodno razgovarati o poslu uz šalicu kave. Najveći kvadratni tepih u svijetu – Nain (hala 17) U hali 17 posjetitelji će imati prigodu vidjeti nešto doista posebno. Ovdje će biti izložen najveći kvadratni tepih u svijetu, Nain, dimenzija 20 x 20 metara. S približno 490.000 čvorova po prostornom metru tepih je izrađen u jednom komadu, a za njegovu izradu bilo je potrebno čak šest godina. U njega je utrošeno ukupno 2.250 kg vune, 300 kg prirodne svile i 1.280 kg pamuka, utkanih u delikatne filigranske motive na bež podlozi i umjetnički dizajn središnjeg medaljona. U pogledu materijala, tehnika i kompozicije tepih Nain klasičan je primjer iranske tradicionalne umjetnosti izrade tepiha u svom najrafiniranijem obliku - i definitivno jedan od ključnih izložaka koji se može vidjeti na DOMOTEX HANNOVER 2009. Ostale informacije o kompletnom programu DOMOTEX HANNOVER 2009, kao i o pojedinačnim posebnim prezentacijama mogu se pronaći na internetskoj adresi: www.domotex.de.

Vaša kontakt osoba za daljnje informacije: Onuora Ogbukagu Tel. +49 511 89-31059 E-mail: onuora.ogbukagu@messe.de Dodatne objave za medije i fotografije mogu se preuzeti s internetske adrese: www.domotex.de/pressservice. Informacije o posjeti sajmu i ulaznice u pretprodaji mogu se dobiti kod zastupnika u Hrvatskoj: Poslovne komunikacije d.o.o. Frankopanska 22, HR – 10000 Zagreb Tel: + 385 1 4846 880 / Fax: + 385 1 4846 879 e-mail: poslovne@sajmovi.net

Materijali