Ulaz za korisnike

Društveno odgovorno poslovanje konstanta je djelovanja grupe Bosch

|
Društveno odgovorno poslovanje konstanta je djelovanja grupe Bosch
 
Društveno odgovorno poslovanje konstanta je djelovanja grupe Bosch
Robert Bosch d.o.o. donacijom čestita Klinici Suvag 50 godina rada Društveno odgovorno poslovanje konstanta je djelovanja grupe Bosch Zagreb, lipanj 2011. – Tvrtka Robert Bosch d.o.o. danas je Osnovnoj školi Klinike Suvag uručila novčanu i materijalnu donaciju u vrijednosti od 30.000 kuna. Financijska sredstva i Bosch električni alati namijenjeni su za renoviranje i tehničku opremu školske radionice za izobrazbu učenika.
Patrick Delahodde, voditelj odjela Bosch električnih alata i Ines Marciuš Kruljac, voditeljica Korporativnih komunikacija uručili su donaciju tvrtke Robert Bosch d.o.o ravnateljici dr. sc. Adindi Dulčić u Poliklinici Suvag. Primopredaja se održala u obnovljenoj radionici tehničke kulture u nazočnosti učenika osnovne škole koji u ovoj radionici izučavanjem praktičnih vještina razvijaju ne samo motoričke već i socijalne vještine.

Bosch će surađivati s Poliklinikom Suvag u pogledu dodatne edukacije kadrova škole, stvaranja prikladnih tehničkih uvjeta za rad i opremanja radionice robotike i tehničke kulture za djecu.

Tehničko obrazovanje od velike je važnosti za djecu s oštećenjem sluha i govora jer potiče razvoj osjetila vida i dodira. Učenjem, praktičnim radom i vidljivim rezultatima razvijaju ne samo motoričke već i socijalne vještine. A ulaganjem u njihovo školovanje i naobrazbu, djeca s teškoćama imat će priliku postati ravnopravnim građanima. Stoga je značajan dio donacije tvrtke Robert Bosch usmjeren na investiranje u dodatnu edukaciju stručnih pedagoških kadrova koju će provesti Poliklinika Suvag i to u godini obilježavanja pedesetog rođendana ove ugledne ustanove.

Bosch Grupa vodeći je globalni dobavljač tehnologije i usluga. U poslovnoj godini 2010. oko 283.500 zaposlenika ostvarilo je promet od 47,3 milijarde eura na područjima tehnologije motornih vozila i industrijskih tehnologija, robe široke potrošnje i graditeljskih tehnologija. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i više od 350 društava kćeri i regionalnih kompanija u preko 60 zemalja. Ako ubrojimo i njegove prodajne i servisne partnere, Bosch ima svoje predstavnike u oko 150 zemalja. Ova svjetska mreža za razvoj, proizvodnju i prodaju temelj je za daljnji rast. Bosch je u 2010. godini potrošio 3,8 milijarde eura na istraživanje i razvoj te je prijavio preko 3 800 patenata diljem svijeta. Svojim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života nudeći inovativna i korisna rješenja.

Bosch u 2011. godini slavi 125. obljetnicu postojanja. Tvrtku je 1886. u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao „Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku“. Posebna struktura vlasništva tvrtke Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu grupe Bosch i omogućuje tvrtki dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija za osiguranje budućnosti tvrtke. Ukupno 92% udjela u tvrtki Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Preostali poslovni udjeli nalaze se u vlasništvu obitelji Bosch i društva Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije možete pronaći na www.bosch.de, www.bosch-presse.de, www.125.bosch.com

Materijali