Ulaz za korisnike

Drvene kuće sve više postaju IN

|
Drvene kuće sve više postaju IN
 
Drvene kuće sve više postaju IN
Do montažne drvene kuće vode mnogi putovi. Vlasnici koji prednost daju vlastitim zamislima – materijal kakvo je drvo nudi uistinu mnoštvo mogućnosti oblikovanja i uređenja u ovom pogledu.

Ljudi mogu zatražiti usluge iskusnog arhitekta ili odgovarajućeg građevinskog obrta koji bi zatim drvo i drvene elemente obradili prema njegovim zamislima. Treba te li drvene okvire, drvene ploče ili drveni skelet? Želite li poseban način gradnje? Drvo omogućuje stvaranje velikog ''manevarskom prostora'' za naše zamisli i želje.

Drvene je elemente za kuću moguće kombinirati gotove kao elemente iz kutije s kockama. Moguće je na ovaj način stvoriti najrazličitije oblike. Na tržištu postoje posebna poduzeća koja se bave ili samo gradnjom i montažom drvenih kuća ili poduzeća kojima je gradnja i montaža drvenih dio ponude. Odluči li se vlasnik za model gotove drvene kuće i unutar ove grupe može se dodatno odlučiti za različite izvedbe.

O samostalnoj gradnji drvetom - Drvene Kuće

Suhi način gradnje drvetom i vrlo visoki stupanj obavljanja predpripremnih radova omogućava mnogim vlasnicima objekta puno uporišta za samostalno građenje. Vlasnici koji se odluče na samostalnu gradnju mogu uštedjeti i do 30 posto ukupnih troškova – sve zavisi od vlastite spretnosti.

U neke poslove ne bi se smjeli sami upuštati niti najspretniji kućni majstori. U ove poslove ubrajaju se radovi oko postavljanja unutarnjih i vanjskih instalacija objekta, postavljanje temelja, postavljanje krovišta, pokrivanje krovišta i ugradnju toplinske zaštite u vanjski omotač objekta. Vlasnici samostalno mogu obavljati poslove oko uređenja unutarnjih prostorija i unutarnjeg uređenja potkrovlja.

Značajan trend kad je riječ o samostalnom građenju – poglavito kad je riječ o mladim obiteljima – predstavljaju montažne drvene kuće i gotove drvene kuće. Kod montažnih drvenih kuća vlasniku se isporučuju svi potrebni montažni elementi koje on zatim pod stručnim nadzorom samostalno sastavlja. Drugi paket obuhvaća gotove drvene kuće koje se kao takve isporučuju vlasnicima i kod kojih je već ugrađena i postavljena ''vanjska oprema''.

Unutarnje uređenje ovakvih kuća onda obavljaju vlasnici samostalno. Na tržištu postoje i odgovarajuće ponude koja se tiču unutarnjeg uređenja gotovih drvenih kuća. A za koju se ponudu vlasnik treba odlučiti? On najprije treba sam procijeniti vlastite sposobnosti i znanje i tek onda donijeti odluku. Inače, može se dogoditi da se umjesto željene uštede pojave neželjeni troškovi.

Materijali