Ulaz za korisnike

Drveni apartmani – modni hit Gacke doline

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

OTOČAC - Prva dva takva apartmana uredio je Mario Štefanac prije dvije godine, sada završava dvije dvokrevetne sobe u istom selu, a trenutačno raspolaže s četrnaest ležajeva

Središte Otočca u posljednje je vrijeme preplavljeno novim informacijskim tablama i putokazima do ugostiteljskih objekata, ali i turističkih agencija. Sve su ove oznake izrađene od drveta, što je očigledan trend i odraz cjelokupnog okretanja tradicijskim vrijednostima i ekološkim materijalima. Jedna od vrlo uočljivih je i oznaka za novootvoreni Informativni turistički centar uz glavnu prometnicu kroz središte Otočca, drugu po redu turističku agenciju na području grada. Iako djeluje tek nekoliko dana, vlasnik Mario Štefanac ima što reći.

Glavni cilj djelovanja naše agencije je dovesti goste ovamo, u Otočac, u Gacku dolinu. Nije nam namjera organizirati izlete za ovdašnje ljude, već dovoditi i zaustavljati turiste kod nas. Kad sam prije dvije godine uredio dva drvena apartmana u Otočcu i počeo raditi s ribičima, uvidio sam potrebu šireg zahvaćanja u ovaj posao. Pred završetkom su i dvije dvokrevetne sobe u istom drvenom stilu pa trenutačno imamo 14 ležajeva. Međutim, paralelno se rodila i ideja o objedinjavanju svih iznajmljivača u Gackoj dolini. Još prikupljamo podatke o drugim smještajnim kapacitetima i zasad nudimo 70 ležajeva, a u poslovnom prostoru kupljenom vlastitim sredstvima i gradskim poduzetničkim kreditom otvorili smo svojevrsni info-punkt u kojem svakodnevno turistima u prolazu pružamo potrebne informacije te ih, prije svega, nastojimo zainteresirati za naše područje i duže zadržati, pripovijeda Štefanac. Koliko će u tome biti uspjeha teško je na početku procijeniti, dodaje, no pun je optimizma. U tjedan dana rada posjetitelji Informativnog centra su mahom turisti koji idu do Nacionalnog parka »Plitvička jezera«.

Dosta ih se zaustavi, osobito pred vikend, i kod nas traži informaciju kako doći do Plitvičkih jezera i što se tamo nudi. Naravno, pružimo im tražene informacije, no pokušavamo ih zaustaviti i kod nas nudeći jeftiniji smještaj i atraktivne jednodnevne izlete, među kojima je i obilazak Plitvičkih jezera. Isplati se na primjer odsjesti u Gackoj dolini, gdje su znatno jeftiniji i smještaj i ugostiteljska ponuda, a onda kombinirati izlete do obližnjih Plitvičkih jezera, Velebita, Utočišta za medvjede u Kuterevu, svetišta Majke Božje u Krasnu, mlinica na Gacki u Sincu, pa i do svega 40-ak kilometara udaljenog mora i grada Senja. Koliko ćemo u tome biti uspješni teško je reći jerzasad uspijevamo i ne uspijevamo u ovim prvim pokušajima, zaključuje Štefanac.

Informativni centar otvoren je svakodnevno od 8 do 13 i od 17 do 20 sati, no obično je predvečer više upita pa se već prvih dana radi i do 22 sata. Daljnji su planovi izraditi i ponuditi promotivne materijale za ribolov, lov i putovanja, i sve što je zanimljivo, od blizine Velebita i Plitvičkih jezera do atrakcija same Gacke. Radi što šire promocije Gacke doline nudit će se aranžmani drugim agencijama i pokušavati što dalje proširiti mreža touroperatora. U izradi je trenutačno i web stranica, a svakako će upravo traženja gostiju uvelike odrediti i uvjetovati daljnji tijek poslovanja ove agencije koja tek pronalazi svoje mjesto na turističkom tržištu. Manja KOSTELAC GOMERČIĆ Izvor: Novi list www.novilist.hr

Fasade

Materijali