Ulaz za korisnike

Drvo - istovremeno arhaično i suvremeno rješenje

|
Drvo - istovremeno arhaično i suvremeno rješenje
 
Drvo - istovremeno arhaično i suvremeno rješenje
Grijanje na drva predstavlja najstariji oblik grijanja. I - s obzirom na enormnu količinu dima koju oslobađa - jedva da možemo povjerovati u činjenicu: grijanje na drva jedno je od ekološki najprihvatljivijih načina grijanja.

Grijanje na drva

Drvo tijekom sagorijevanja oslobađa u atmosferu samo onoliku količinu CO2 koliko je stablo primilo CO2 iz atmosfere tijekom rasta.

Drvo se kao izvor energije koristi u obliku cjepanica ili posebnih drvnih smjesa. Drvne se smjese proizvode od sitnih komada drveta i iverja posebnim postupkom prešanja i na tržišt su ove smjese dostupne u različitim velićinama.

Zahvaljujući suvremenim tehničkim rješenjima postignut je vrlo visoki stupanja sagorijevanja ove drvene mase u peći i to uz oslobađanje minimalne količine štetnih tvari.

U svakom slučaju jednostavnije je koristiti drvnu smjesu za loženje nego klasične cjepanice. Ovakva smjesa oslobađa malu količinu štetnih plinova i ekološki je prihvatljiv način zagrijavanja. Jednostavno se unosi u prostor za sagorijevanje u peći.

 Ovaj je materijal za loženje povoljnije rješenje nego ista količina loživog ulja ili plina, no veći nabavni troškovi npr. ugradnje kamina, ovaj energent u ukupnoj cijeni čine skupljom alternativom.

Materijali