Ulaz za korisnike

Drvo je vrlo pogodan materijal za primjenu u cijelom kuhinjskom korpusu

|
Drvo je vrlo pogodan materijal za primjenu u cijelom kuhinjskom korpusu
 
Drvo je vrlo pogodan materijal za primjenu u cijelom kuhinjskom korpusu
Kuhinje - Kao što smo već spomenuli u poglavlju o vanjskim površinama i pročeljima kuhinja drvo je vrlo pogodan materijal za primjenu u cijelom kuhinjskom korpusu, pa tako i za izradu radnih kuhinjskih ploča.

Drvo je robustan materijal i prevučemo li ga dodatnim zaštitnim slojem ono postaje neosjetljivo na utjecaj vode, octa, masti, alkohola kao i drugih nečistoća koje su uobičajene u kuhinjama. Ipak dobro je na umu imati nekoliko stavki kad je riječ čišćenje i održavanje drveta.

Na ovaj način drvo će zadržati svoj prirodni šarm:

Na vanjskim radnim drvenim površinama nije dobro rezati niti sjeći namirnice, meso i sl. jer se na ovaj način može oštetiti zaštitni sloj laka.Vrele lonce i posude ne treba stavljati direktno na radnu drvenu ploču nego isključivo koristeći podmetač. Izbjegavajte duži kontakt drvenih ploča s vodom jer bi se inače na površini mogle formirati mrlje ili bi se drvena ploča mogla deformirati.

Za čišćenje drvenih kuhinjskih ploča dovoljno je koristiti blago sredstvo za čišćenje tako što ćemo ga najprije nanijeti na mekanu krpu i površinu i nakon toga dobro prebrisati.

Ni u kojem slučaju nemojte koristiti agresivna sredstva za čišćenje ili sredstva koja sadrže politure. Preporuka: Povremeno za održavanje drvenih radnih ploča dobro je koristiti ulje za čišćenje. Bitno je da prije upotrebe zaštitnog ulja radnu ploču dobro očistite i prebrišete.

Drvenoj je ploči potrebno oko 24 sata kako bi upila ulje i dovoljno se posušila.

Materijali