Ulaz za korisnike

ECOBUILD London, 5.-7.3.2013.

|
ECOBUILD London, 5.-7.3.2013.
 
ECOBUILD London, 5.-7.3.2013.
Najveći sajam zelene i održive gradnje u svijetu održan početkom ožujka u Londonu

Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj sudjelovao je u radu sajma Ecobuild u suradnji sa World Green Building Council i Green Buildng Council Velike Britanije, te u London poveo delegaciju iz Hrvatske: Davora Bernardića, Predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba; Vedrana Vilovića, direktora Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo pri HGK te Tomislava Ćurkovića, Predsjednika Hrvatske komore arhitekata.

Ecobuild je najučinkovitija marketinška platforma za dobavljače održivih i inovativnih građevinskih proizvoda i usluga. To je svjetski sajam koji se održava u Londonu i odlična je prilika za upoznavanje ljudi iz struke, raspravljanje o pitanjima održivosti i okoliša, ostvarivanje izvrsnih kontakata, pristup informacijama o najnoviji trendovima u arhitekturi i graditeljstvu u svijetu i nadasve prilika da se predstavi svim posjetitelja kako je zelena gradnja jedino rješenje za budućnost -  za ljude, planet i gospodarstvo u cijelosti.
Od njegovog lansiranja 2005., Ecobuild je svake godine dvostruko veći postavši najveći sajam u svijetu za održivi dizajn, izgradnju i pravilno izgrađen okoliš.
Kombinirajući veliku ponudu proizvoda i usluga - više od 1.500 dobavljača održivih i inovativnih građevinskih proizvoda - s informativnim programom koji obuhvaća više od 150 konferencija i seminara, na kojima se predstavilo više od 750 stručnih govornika, plus desetke interaktivnih i edukativnih, nagradnih, interaktivnih radionica i atrakcija, Ecobuild je izvrstan sajam i za izlagača i za posjetitelje. Za izlagače, to je pouzdan izvor kvalitetnih kontakata i pristup najvrjednijim projektima u cijeloj Velikoj Britaniji i za ostale zemlje u Europi i svijetu – mjesto sastanaka poslovnih čelnika iz građevinske industrije.
Za posjetitelje, Ecobuild je veliki izlog održivih proizvoda i materijala. To je mjesto izvora informacija o projektiranju i izgradnji, gdje se susreću znanost i praktična primjena te povezuju proizvodi i rješenja.
Ovogodišnja izložba, održana od 5. do 7. ožujka, najveći je izlog održivih građevinskih proizvoda u svijetu, s nevjerojatnim nizom novih proizvoda i tehnologija, inovativnih rješenja i usluga.

Ecobuild 2013 ugostio je oko 800 govornika tijekom tri dana, uključujući i Eda Daveya, državnog tajnika za energetiku i klimatske promjene, kao i druge istaknute državne ministre, uključujući Grega Barkera, Nicka Bolesa i Lorda de Mauleya. Novu konferenciju o nekretninama vodio je bivši voditelj Tesca Sir Terry Leahy, dok je u Areni, zvijezda serije Pa to je fantastično (Absolutely Fabulous) i ambasadorica za plan održivosti strategija za Marks & Spencer Joanna Lumley razgovarati s televizijskim voditeljem Jonathanom Dimblebyem. Akademici  vodeće globalne održivosti, građevinari i graditelji, kao i neki od najistaknutijih svjetskih arhitekata, također prate opsežan program obrazovanja, koji je besplatan za sve posjetitelje sajma.
Ne može se pobjeći od činjenice da se danas politika zaštite okoliša suočila s izazovima. No, još uvijek je prisutan rast tržišta za zelene proizvode i tehnologije.  Poslovna je strana održivosti, kako je to predstavio Svjetski Savjet za zelenu gradnju na ovogodišnjem Ecobuildu, nezaustavljiva i industrija će se i dalje prilagođavati i raditi na inovacijama kako bi se zadovoljila potražnja za proizvodima koji pripadaju pojmu zelena ekonomija.

www.ecobuild.co.uk

 

Materijali