Ulaz za korisnike

Eko Mreža - prvi eko mrežni centar u Hrvatskoj

|
Eko Mreža - prvi eko mrežni centar u Hrvatskoj
 
Eko Mreža - prvi eko mrežni centar u Hrvatskoj
Green Living naziv je koji podrazumijeva cjelokupno djelovanje u sferi održivog razvoja i cjelovitog življenja. Činjenica je da raste potreba za svime što je zdravo i prirodno, bez obzira na trenutno stanje u gospodarstvu. EkoMreza.hr je prvi mrežni centar na hrvatskim internetskim prostorima koji napokon obuhvaća sve iz eko-sfere na jednom mjestu.

Svjedoci smo ne samo klimatskih promjena, turbulentne ekonomske situacije u svijetu, već i promjena na razini društva, koje se ponovo okreće prirodi i prirodnijim načinima života i održivog razvoja. Upravo su ti trendovi bili poticaj za stvaranje jedne nove zajednice – mrežnog centra, koja će napokon biti od značaja društvu te će svojim radom i pozicioniranjem na tržištu jačati svjesnost o zdravoj prehrani, zaštiti prirode, cjelovitom i održivom življenju, životu u skladu s prirodom, uključujući alternativne metode i tehnike iscjeljivanja.

U Hrvatskoj je registrirano više od 1.600 ekoloških poljoprivrednih gospodarstava, a prema podacima Udruge Prijatelji životinja ima i preko 160.000 vegetarijanaca te je broj osoba koje konzumiraju zdravu i ekološku hranu svakim danom sve veći. Prema istraživanju Gfk iz 2011. čak 90% Hrvata smatra da je zdravlje pretpostavka dobrog života, a zdrava hrana je najvažniji način brige o zdravlju. Dodamo li svemu ovome rast u segmentu alternativnih izvora energije i energetske efikasnosti te intenzivne akcije za zaštitu okoliša, možemo zaključiti da se Hrvati okreću zdravijem i ekološki svjesnijem životu.

U potrazi za zdravljem, ekološkim namirnicama, zanimljivim edukativnim programima, ekološkim proizvodima i plemenitim akcijama, tim ljudi koji iza sebe ima već niz uspješnih projekata među kojima je i ZelenaEnergija.org, ovih je dana pokrenuo novi mrežni centar pod nazivom EkoMreza.hr.

EkoMreza.hr je internetski centar koji na jednome mjestu okuplja proizvođače zdrave i ekološke hrane, ljekovitog bilja, proizvoda koji na bilo koji način mogu unaprijediti kvalitetu života korisnika te davatelje usluga kojima korisnici mogu povećati svoju životnu energiju, riješiti zdravstvene probleme, živjeti u skladu s prirodom te koristiti alternativne metode i tehnike iscjeljivanja. Mreža prati novosti i događanja iz navedenih područja, objavljuje adresar s listom subjekata i katalog proizvoda/usluga te okuplja značajnu zajednicu privatnih i poslovnih korisnika koju sudjeluju u razmjeni informacija.

Eko Mreža prisutna je i na popularnim društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Google+, LinkedIN. Aktivnosti Eko mreže usmjerene su na praćenje specijaliziranih događanja u Hrvatskoj i šire pa je za očekivati da će rast članova mreže vrlo brzo polučiti rezultate koji već na samom početku odišu optimizmom.

U svome djelovanju Eko mreža će se svakako osloniti na mnoge stručne partnere koji će svojim djelovanjem u okviru mrežnog centra dati i onu edukativnu pozadinu projektu.

Mogli bismo reći da ono što karakterizira Eko Mrežu je interakcija među svim korisnicima, pružanje informacija i edukacijasvih korisnika i šire javnosti u područjima koje pokriva mreža s ciljem jačanja svjesnosti o prirodnim i zdravim navikama, ekološkim problemima i potrebnim promjenama, ali i alternativnim načinima življenja.

Projekt Eko Mreža pokazatelj je da i u teškim vremenima za gospodarstvo vrijedi ulagati u kvalitetne projekte kojima nije u interesu isključivo profit, već dobrobit cijele zajednice i jačanje održivog razvoja.

Postati član mreže je besplatno, a svi koji smatraju da djeluju u područjima koje obuhvaća Eko Mreža pozivamo da se učlane čim prije.

Za dodatne informacije slobodno nam se obratite.

Sandra Bortek

Voditeljica projekta

 

E-mail: sandra@ekomreza.hr

Telefon: +385 (0)1 889 4351

Mobitel: +385 (0)91 477 9888

Materijali