Ulaz za korisnike

Ekološki neškodljiv lak za parkete i zaštitni lak

|
Ekološki neškodljiv lak za parkete i zaštitni lak
 
Ekološki neškodljiv lak za parkete i zaštitni lak
Ekološki prohvatljivi profi-lak Capadur prilagođen je optimalno za parkete, drvene stepenice i ograde. Čak i situacije sa prugom svjetla koje pada samo s jedne strane zbog prozora u visini prostorije ne predstavlja problem.

Capadur lak za parket i zaštitni lak (visoki sjaj i svila-mat) iz Capacryl PU-sistema lakova predstavlja bezmirisni, ekološki neškodljivi lak najbolje profi- kvalitete, koji ispunjava sve visoke zahtjeve zaštite okoliša. To je poseban plus baš kada se radi o poslovima u senzibilnim područjima kao što su dječji vrtići, liječničke prakse i fizioterapeutske ordinacije, zgrade iz javnog sektora, dnevne i spavaće sobe, dječje sobe, kuhinje te mnoge druge prostorije.

Dugačko vrijeme prekida koje ima Capadur lak za parkete i zaštitni lak omogućuje rad bez vidljivih preklapanja – svojstvo koje naročito cijene parketari kod velikih, međusobno povezanih parketnih površina.

Capadur lak za parkete i zaštitni lak predstavlja poliuretanski bistri lak s malim udjelom otapala, razrjeđuje se vodom, vrlo je postojan na habanje i dobro prianja. Pogodan je kao zaštitni lak za površine s lazurama u unutarnjem području kao što su drvo, pluto i parket, daske, stepenice i rukohvati. Prianjanje na industrijski premazani parket i laminatne podne obloge također je optimalno. Elastični, dobro izbalansirani lak je nakon sušenja premaza pogodan i za dječje igračke prema normi DIN EN 71-3. Površine tretirane Capadur lakom za parkete i zaštitnim lakom postojane su na vodu, sredstva za čišćenje, na habanje te na opterećenja koračanjem.

Jednokomponentni lak nema vrijeme izdržljivosti i učvršćivanja. Time se postiže visok stupanj sigurnosti primjene. Capadur lak za parkete i zaštitni lak ne suši se tako brzo zbog posjedovanja dugog vremena prekida što omogućuje rad bez vidljivih preklapanja, a to je iznimno važno kod velikoplošnih, međusobno povezanih parketnih površina u više prostorija ili zbog pruga svjetla koje pada samo s jedne strane kod prozora u visini prostorije. VOC 2010 – konforman materijal koji se može aplicirati kistom, četkom ili valjkom. Kod radova renoviranja dovoljan je samo jedan premaz. Kod zaštite novog parketa nakon brušenja potrebna su najmanje tri premaza. Kod gotovog parketa, laminata i lakiranih površina dovoljan je samo završni sloj nakon adekvatnog tretmana površine. Intervali renoviranja u normalno frekventnom dnevnom boravku iznose 10 do 15 godina. Capadur lak za parkete i zaštitni lak isporučuje se u kantama veličine 750ml, 2,5 litra i 10 litara.

www.caparol.de

Materijali