Ulaz za korisnike

Elektro BUS-sustavi / Sabirnički sustavi

|
Elektro BUS-sustavi / Sabirnički sustavi
 
Elektro BUS-sustavi / Sabirnički sustavi
Elektro BUS-sustavi / Sabirnički sustavi

Moderna sustavna tehnika objekata / zgrada omogućuje na bazi elektro BUS sabirnih sustava integrirane sustave za upravljanje komponentama kućne tehnike, uz prednost reduciranja pogonskih i energetskih troškova. Paralelno s napojnim vodovima se postavljaju i upravljački vodovi (BUS / sabirni vodovi).

Upravljački uređaji (osjetnici) i daljinsko upravljanje (aktuatori) priključeni su na instalacijsku sabirnicu / bus i tako razmjenjuju informacije između sebe. Ta tehnika reducira troškove vodova i instalacija uz istovremeno povećavanje fleksibilnosti (građevinske preinake, izmjene vrste uporabe i sl.)

Za optimalnu elektroinstalaciju sa sabirničkim sustavom mora biti osigurana mogućnost što je moguće jednostavnijeg proširenja uređaja npr. kasnije povezivanje kućanskih aparata, audio i video uređaja, alarmnih i sigurnosnih kao i telekomunikacijskih uređaja. Kada se jednom postavi sabirnički sustav, onda se on može dalje instalirati u više faza.

Predpolaganjem kabela osigurava se sabirnički vod za kasnije korištenje sabirničke tehnike (BUS-tehnike) u svakoj prostoriji, na različitim dostupnim točkama.

Materijali