Ulaz za korisnike

Energetska efikasnost i u objektima kulturne baštine

|
Energetska efikasnost i u objektima kulturne baštine
 
Energetska efikasnost i u objektima kulturne baštine
Konferencija Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini u travnju u Dubrovniku

U Dubrovniku u Hotelu Excelsior od 06. do 08. travnja 2011. godine održavat će se međunarodna konferencija na temu Gospodarenje energijom u kulturnoj baštini. Kroz razmjenu znanja i iskustava stečenih na pilot projektima u Hrvatskoj, EU i u svijetu konferencija će predstaviti postignuća i nove mogućnosti na području energetske efikasnosti i gospodarenja energijom u objektima kulturne baštine. Temeljem praktičnih iskustava, kroz diskusije, predavanja i radionice, sudionici će sudjelovati u stvaranju sinergije zahtjeva za očuvanjem kulturne baštine i povećanja energetske efikasnosti zaštićenih objekata.

Glavni organizator konferencije je UNDP Hrvatska koji već 5 godina provodi projekt Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj dok su suorganizatori GTZ Open Regional Fund (ORF-E), UNESCO, Ministarstvo gospodarskog razvoja Republike Italije, UNDP Bosna i Hercegovina, Grad Dubrovnik i Grad Venecija, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Republike Hrvatske, Udruženje hrvatskih arhitekata, Hrvatska komora arhitekata i Društvo arhitekata Zagreba.

Konferencija će ponuditi cjeloviti pregled aktivnosti potrebnih za gospodarenje energijom u starim gradskim jezgrama i zaštićenim objektima poput energetskih pregleda kojima se može ustanoviti točno stanje građevine i konkretnih mjera za povećanje energetske efikasnosti, zakonodavstva i modela financiranja te izvedbe. Predstavit će se tehnologije, usluge i sustavi za upravljanje energijom, kao i poduzeća koja nude potrebne proizvode i sustave te imaju iskustva u njihovoj primjeni.

Konferencija će okupiti predstavnike ureda za zaštitu kulturne baštine, ureda jedinica lokalne i regionalne samouprave, arhitekte, inženjere, urbaniste i donositelje odluka na području zgradarstva i zaštite okoliša, te konzultante i druge stručnjake iz područja zaštite kulturne baštine. Sudjelovanje u konferenciji bodovat će se u Programu stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

Stručne radove na temu zaštite kulturne baštine uz primjenu načela energetske efikasnosti moguće je prijaviti putem sažetka na engleskom jeziku na web stranicama konferencije do 17. prosinca 2010. Svi prihvaćeni radovi objaviti će se u Zborniku radova, dok će se izabrani radovi naći i u Vodiču za gospodarenje energijom u kulturnoj baštini kroz primjere dobre prakse.

Dodatni materijali:

Web stranica konferencije

Brošura konferencije

Program konferencije

Prijava radova

Za više informacija:

UNDP Hrvatska - Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj,

Zelinska 4, tel. +385 1 6331 884, fax. +385 1 6331 880

e-mail: dubrovnik2011ee@undp.hr

Materijali