Ulaz za korisnike

Energetski učinkovito i pametno postavljanje krovova

|
Energetski učinkovito i pametno postavljanje krovova
 
Energetski učinkovito i pametno postavljanje krovova
Zgrada AT&T Tennessee Headquarters, poznata kao „Batmanova zgrada“ jer podsjeća na njegovu masku, ističe se u panorami centra grada Nashvilla u američkoj saveznoj državi Tennessee.

Sa svoja trideset i dva kata, ovaj je neboder najviša zgrada u toj državi. Krov ima više različitih razina i velik broj nepravilnih površina.

Većina izvornih krovova na zgradi ima balastne EDPM sustave koji su procurili i pohabali se od starosti. Prema specifikacijama za zamjenu krova 2008. godine, bila je potrebna instalacija termoplastičnih membrana pa je sustav pametnih krovova Sarnafil EnergySmart Roof® iz Sike postao privlačna opcija za vlasnika građevine. Ovaj sustav pruža maksimalnu vodonepropusnu zaštitu i smanjuje troškove energije tako da odbija Sunčevo zračenje. Krovovi EnergySmart Roof® u skladu su sa zahtjevima američkog programa za učinkovito korištenje energije EPA ENERGY STAR®, 24. poglavlja kalifornijskog standarda za energetsku učinkovitost (California Title 24) te programa LEED® i Green Globes™. Novopostavljeni Sika Sarnafil krov dobro obavlja svoju zadaću. „Batmanova zgrada“ je opet zaštićena i u skoro vrijeme neće biti u opasnosti.

www.sika-croatia.hr

Materijali