Ulaz za korisnike

Falkensteiner ugodno iznenadio otvaranjem drugog hotela u Srbiji

|
Falkensteiner ugodno iznenadio otvaranjem drugog hotela u Srbiji
 
Falkensteiner ugodno iznenadio otvaranjem drugog hotela u Srbiji
Početkom studenog 2012. bit će otvoren prvi Falkensteiner hotel u Beogradu. Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Beogradu tvrtka Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG predstavila je svoj sljedeći projekt u Srbiji – Falkensteiner hotel Stara Planina na istoimenoj planini. Uz City hotel u Beogradu, ovaj hotel predstavlja značajno proširenje proizvodnog portfelja obiteljskih hotela grupacije Falkensteiner.

Beč/Beograd ---13. rujna 2012. - Na današnjem predstavljanju Falkensteiner hotela Stara Planina s četiri zvjezdice, koji se nalazi na istoimenom planinskom masivu, predstavljen je prvi hotelski kompleks u vlasništvu turističke grupacije Falkensteiner u Srbiji.

Prvi Falkensteiner hotelski kompleks u Srbiji

Hotel Stara Planina s četiri zvjezdice, koji je otvoren krajem 2011., nalazi se na 1.350 metara nadmorske visine istoimene planine.

„Objekt usred prirode, s 146 soba i Acquapura SPA centrom, uključuje i otvoreni i zatvoreni bazen, saunu te aromatičnu parnu kupelj. Kao jedno od najvećih skijaških područja u Srbiji s oko pet mjeseci snježnog prekrivača godišnje, Stara planina je savršeno mjesto za odmor ljubitelja skijanja. Kao zimsku pogodnost obiteljima, već sada nudimo besplatan tečaj skijanja za djecu do deset godina“, kaže Agron Beriša, generalni direktor za Jugistočnu Europu.

Žičarom s gondolama gosti se prevoze iz hotela direktno do vrha Babin Zub (na 1.750 m nadmorske visine). Od proljeća do jeseni moguće je uživati u prekrasnom krajoliku i netaknutoj prirodi prakticirajući brojne aktivnosti na otvorenom, kao što su planinarenje, penjanje ili vožnja brdskim biciklima.

Falkensteiner hotel Stara Planina nudi opsežan paket usluga, posebno namijenjen obiteljima, i to na  „all inclusive“ bazi.

Otmar Michaeler, predsjednik uprave tvrtke Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG novi obiteljski hotel vidi kao idealan dodatak Falkensteiner hotelu Beograd, čija će se vrata otvoriti u studenom. „Krečući s poslovanjem na području Srbije s dva reprezentativna objekta istovremeno pokriva se dio poslovanja tvrtke namijenjen za goste koji se žele rekreairati, kao i za poslovne korisnike. Pritom je važno napomenuti kako je Srbija vrlo važno tržište za našu tvrtku. Nazočnošću na srpskom tržištu također možemo povećati dodatnu prodaju.“

“Odluka srpske vlade da podrži projekt Stare planine rezultirala je kreiranjem kvalitetnih preduvjeta za razvoj turizma i gospodarstva u jugoistočnom dijelu zemlje”, rekao je Goran Petković, državni tajnik za turizam. “Otvaranje hotela Stara Planina u prosincu prošle godine, obogatilo je srpsku turističku ponudu za još jedan turistički i skijaški centar te stvorilo preduvjete za ulazak na globalno turističko tržište”, istaknuo je Petković. Također je naglasio kako je ovaj projekt nit vodilja u razmišljanju o povećanju turističke ponude te kako će sada poznati lanac Falkensteiner hotela preuzeti kontrolu nad upravljanjem i marketinškim aktivnostima hotela Stara planina na domaćem i stranom tržištu. “Dobru suradnju potvrđuje  najava skorog otvaranja novog Falkeinsteiner hotela u Beogradu”, dodao je Petković.

Projekt prati i internacionalni tour operater Michaeler & Partner, dio poduzeća FMTG AG. „U ovom projektu, kao i kod brojnih drugih Falkensteiner hotela, možemo kao 360° pružalac turističkih usluga pokriti sve počevši od razvoja, izgradnje, upravljanja hotela pa sve do daljnje turističke podrške. I to nas čini jedinstvenim, isto kao i naši internacionalni projekti", kaže Michaeler.

Falkensteiner hotel Belgrade neposredno pred otvaranjem

Falkensteiner hotel Belgrade, koji s poslovanjem kreće u studenom, pažnju će prvenstveno usmjeriti na poslovne ljude koji putuju i kongresni turizam, no u ponudi će također pružati svu udobnost koju zahtijevaju inozemni ljubitelji gradskog turizma. Hotel s četiri zvjezdice s upečatljivom futurističkom vanjštinom očarava svojom atmosferom, punom dobrog raspoloženja te vrhunskom opremom. 171 soba i apartman, od kojih 28 luksuznih Royal soba, zajedno sa salonom za ljubitelje cigara, salonom za poslovne ljude s terasom na 9. katu, City SPA centrom s teretanom i konferencijskim dijelom s dvoranom za bankete, na površini od oko 750m², ključni su elementi hotela.

Za cjelokupni projekt modernog dizajna s različitim namjenama u beogradskoj poslovnoj četvrti odgovoran je Boris Podrecca, svjetski poznati arhitekt.

Dva hotela u dva mjeseca

Otmar Michaeler je uzbuđen glede otvaranja novog hotela u Beogradu te će se posvetiti tome uz projekt Stare planine: „Novi Falkensteiner hotel Belgrade je projekt koji je započet na pravom mjestu, u pravo vrijeme. U srpskom glavnom gradu, koji je ponovno postao jak regionalni poslovni centar, hotelsko tržište je nezasićeno i nedostaje mu veliki broj vrhunskih hotela po međunarodnim standardima. Dugoročno gledajući i sama Srbija predstavlja veliki potencijal u turističkom sektoru te smo se zbog toga odlučili na „pohod“ na Staru planinu. Ovim putem bih se želio zahvaliti vlasniku hotela Stara Planina, kao i skupštini grada Beograda zbog povjerenja koje su nam ukazali, a vezano uz upravljanje hotelima. Mi smo se vrlo dobro pripremili za ulazak na srpsko tržište te na širenje našeg poslovanja. Mogućnosti zarade su dobre jer su mnogi projekti zbog nedostatka financijskih sredstava zaustavljeni već u razvojnoj fazi.“

Falkensteiner Michaeler Tourism Group

Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG, skraćeno FMTG AG, je jedna od vodećih turističkih tvrtki u privatnom vlasništvu u šest europskih država. Ova tvrtka pod jednim krovom sjedinjuje poslovne aktivnosti u područjuHotels & Residences. Trenutačno u svom sastavu broji 32 hotel i rezidencijalne objekte s četiri i pet zvjezdica, razvojno odjeljenje tvrtke FMTG i poduzeće za savjetodavne usluge u turizmu Michaeler & Partner.

Elizabeta Penić
PR Manager

Abrakadabra integrirane komunikacije d.o.o.

t: +385 (0)1 4852-769
m: +385 (0)91 14-12-708

elizabeta.penic@abrakadabra.hr
www.abrakadabra.hr

 

Materijali

 • Izgled hotela

  Izgled hotela

 • Izgled saune

  Izgled saune

 • Izgled bazena

  Izgled bazena

 • Izgled spavaće sobe

  Izgled spavaće sobe