Ulaz za korisnike

Fasade sa sistemom, bojom i harmonijom

|
Fasade sa sistemom, bojom i harmonijom
 
Fasade sa sistemom, bojom i harmonijom
Fasada je s razlogom označena kao kraljevska disciplina u arhitekturi, jer taj građevinski element je non-stop izložen pogledima te predstavlja lice zgrade. AGROB BUCHTAL je već desetljećima prisutan na tom zahtjevnom području. Kako bi se i dalje forsirao rast u tom segmentu građevine kreiran je novi sistem boja specijalno za fasade.

 Kanon boja za diferencirajuće fasadne kompozicije

SPECTRAVIEW sastoji se od devet područja boja i više kontrastnih boja koje daju markantne akcente. Različite note kanona boja harmonično su usklađene te tako omogućuju diferencirajuće fasadne kompozicije. Za novi sistem je karakteristično da devet spomenutih područja boja obuhvaća pet različitih nijansi u dobro temperiranim stupnjevima posvjetljivanja, koje rezultiraju prirodnim ukupnim spektrom boja koje ljudi osjetilno registriraju kao harmonične. Svaki pojedinačni ton izgleda životno i organski. Usklađenošću te ekstremno varijabilnim mogućnostima kombiniranja nastaje neiscrpan potencijal za kreativce.

 Mnogostranost i funkcionalnost

Takav visoki stupanj individualnosti nastavlja se i kod tehnike učvršćivanja: novi sistem može se dobiti na tržištu za verzije KERAION ( velikoplošni formati) i KERATWIN ( pravokutni formati) I tu dolaze do izražaja izvanredne funkcionalne prednosti revolucionarnog tretiranja površina HYDROTECT; kišnica formira tanki površinski film te potiskuje prljavštinu koja se ispire. Taj self-washing-efekt podržava besprijekornu optiku omotača zgrade, svaki pljusak predstavlja ustvari besplatni postupak čišćenja. Osim toga HYDROTECT djeluje antibakterijski jer se mikroorganizmi razgrađuju bez kemije. Na ovaj način se može uspješno suprotstaviti sve većem problemu stvaranja algi odnosno mahovine na fasadama. Osim toga takvo oplemenjivanje štiti i održava ne samo zgradu već i okoliš. Naučna istraživanja su dokumentirala da 1000 m ² HYDROTECT -površine fasade čisti zrak od automobilskih i industrijskih plinova jednako kao i 70 stabala bjelogorice srednje veličine.

Jedinstven u takvoj formi

U Münchenu su impresivno demonstrirane različite mogućnosti sistema ; moćni profil gornjeg kata štanda oblikovan je različitim facetima i oblicima SPECTRAVIEW sistema, koji je tako privlačio sve poglede u hali A6. Kreacija je razvijena u suradnji s g. Peter Zoernack, diplomiranim dizajnerom boja sa sjedištem u Dassel-u (ca. 50 km sjevero-zapadno od Göttingena).

Zoernack je bio prisutan cijelo vrijeme trajanja sajma kako bi u više navrata svakodnevno uživo referirao o utjecaju boja i to u specijalnom području u prizemlju štanda. On je zato imao izvrsne predispozicije jer se već godinama posvetio toj temi boje i furioznom uspjehu njihove primjene. Tako je Zoernack stekao u stručnim krugovima veliki renome i postao jedan od vodećih protagonista scene. U spoju s keramičkom kompetencijom poduzeća AGROB BUCHTAL nastalo je rješenje, jedinstveno u takvoj formi.

www.agrob-buchtal.de

Materijali