Ulaz za korisnike

Fasadne ploče Rockpanel Chameleon reagiraju na upad svjetlosti

|
Fasadne ploče Rockpanel Chameleon reagiraju na upad svjetlosti
 
Fasadne ploče Rockpanel Chameleon reagiraju na upad svjetlosti
Poslovna zgrada švapskog proizvođača SHL tehnika Automatisierungstechnik AG izgrađena krajem 2008. godine svedena je na zajednički nazivnik. “Naš cilj bio je dati novi oblik za novu eru“, izvornu ideju opisuje arhitekt Rolf-Dieter Lehr. Inovativni duh vremena koji kod srednjih poduzetnika određuje proizvodnju ubuduće mora biti prepoznatljiv i prema vani - te se tako reproducirati i u izboru materijala za gradnju.

Poduzeće iz Böttingena ubraja se među najinovativnija poduzeća širom svijeta u području tehnike automatizacije , koja zahvaljujući razvoju industrijskih robota korača novim uspješnim tehnološkim stazama.

Na tu dinamiku, ali i na postojeći potencijal obnove povezuje se i novi uredski prostor, etaža uprave te područje za održavanje konferencija koji obuhvaćaju preko 6.000 m².

„Naša razmišljanja su bila takva da poduzeće treba emitirati svoj inovativni output i svojom optičkom slikom „, kaže Lehr.

Energična elipsa kao osnovni oblik građevine reprezentira inovativnu snagu i posvećenost budućnosti – i nikako nije odabrana slučajno. Elipse u sastavu SHS loga poduzeća preuzete su u arhitektonski tlocrt objekta.

Ekstravagantan i jednostavan u obradi

Osim zadivljujuće forme upadljivo oblikovanje fasade privlači poglede u industrijskoj gradnji svojom markantnošću. Arhitekt Rolf-Dieter Lehr imao je već pozitivna iskustva s Rockpanel fasadnim pločama te je tako i predložio investitoru primjenu Rockpanel ploča Chameleon.

Koloritna živahnost sa svih strana

Posebnu draž objekta čini intenzivna živahnost fasadnih boja. Obojenje Rockpanel Chameleon ploča ovisi o vanjskim faktorima kao recimo o svjetlu, dobu dana, vlažnosti zraka ili temperaturi. Fasadne ploče orijentiraju se svojim svojstvima na prirodne uzore.

„Reakcija na upad svjetlosti predstavlja jednu od najvećih prednosti materijala“ kaže Rolf-Dieter Lehr. „Uspjelo nam je predstaviti polaznu ideju – inovativno poduzeće“ kaže Lehr. I kod lošeg i tmurnog vremena zgrada se ne pretvara u sivog miša.“

Fasada svijetli i noću. Različiti reflektori u žutoj, zelenoj i plavoj boji osiguravaju tople efekte , briljantno svjetlo ili hladne zrake te tako i zgradi i njenoj fasadi daju-već prema kutu gledanja- dinamičnu perspektivu.

www.rockpanel.de

Materijali