Ulaz za korisnike

Feng shui

|
Feng shui
 
Feng shui
Prema feng shui filozofiji stalno snaga pozitivne energije stalno struji preko tla i kroz kuće.

Feng shui - Pomoću feng shui-a se tom energijom može upravljati tako da ne nastaju mjesta izložena lošim utjecajima. Samo ako pozitivna energija doseže do svih građevinskih elemenata objekta, mogu se aktivirati i stanari. Važna je već i lokacija građevinskog zemljišta i pozicija kuće. Zemljište treba biti kvadratično ili pravokutno. Ispod kuće svakako ne bi smio biti neki vodeni tok, a iza kuće je najbolje da se nalazi neka padina. Negativan utjecaj ima sve što je u odnosu na kuću ravnog smjera, ili potok ili ulica. Još su nepovoljniji špicasti kutevi, koji gledaju direktno na kuću. Kuća treba biti okrenuta prema južnoj strani, prema suncu. Tlocrt treba biti pravilnog oblika, jer prema feng shui nude najbolju stabilnost.

U unutarnjem dijelu kuće chi energiju ometaju dugački hodnici, glomazni balkoni, kutovi i ivice. Kućna vrata i stražnja vrata ne bi smjela biti na krajevima dugačkih hodnika, već bi morala biti drugačije raspoređena. U protivnom chi energija struji kroz kuću brzo i bez učinka.

Suprotno od ulaznih vrata ne smiju biti stepenice, zrcalo ili vrata od WC-a. Najbolje je kada prvi pogled pada u dnevni boravak. Spavaća soba I druge prostorije za odmor po feng shui su smještene obično u gornjem, stražnjem dijelu kuće. Prostorije koje se koriste aktivno su obično naprijed i dolle. Svijetle boje kao i harmoničan namještaj stvaraju pozitivno raspoloženje.

Feng shui je srodan biologiji građenja: samo kombinacija energetski optimiranih prostorija s prirodnim materijalima, zdravim za stanovanje stvara sveobuhvatnu pozitivnu klimu stanovanja. Opeka je u stanju ispuniti zahtjeve jedinstvenog i cjelovitog građenja: one prigušuju oscilacije vlage, ne emitiraju štetne supstance u prostorni zrak I ne izazivaju alergije. Površina ovog keramičkog građevinskog materijala ocjenjuje se jako ugodnom, zračenje polja djeluje na stanare vitalizirajuće I harmonizirajuće.

Materijali