Ulaz za korisnike

Fleksibilno uređenje prostora zimskog vrta

|
Fleksibilno uređenje prostora zimskog vrta
 
Fleksibilno uređenje prostora zimskog vrta
Praktična sklopiva ili klizna vrata koja se horizontalno otvaraju guranjem u stranu omogućavaju varijabilnu realizaciju otvora i jednostavno i brzo oblikovanje prostora kako u privatnoj sferi tako i radnim prostorima.

Novi osjećaj za prostor Zahtjevi koji se danas postavljaju u pogledu različitog uređenja i oblikovanja privatnih i radnih prostorija vrlo su visoki: velike prostorije često se prenamijene u manje i obrnuto, mogućnosti oblikovanja moraju i u jednom i u drugom slučaju biti dekorativne i praktične, raspodjelu prostora potrebno je inovativno napraviti a isto je tako potrebno osigurati konstantan i dobar pristup svjetla u unutrašnjost.

Zahvaljujući današnjim inovativnim i tehnički usavršenim proizvodima, kao što su na primjer rješenja Solarluxa, jednostavno je u konstrukciju zimskog vrta ugraditi sklopiva vrata različite veličine i različitih dimenzija i moguće je cijeli prostor podijeliti ili pregraditi prema vlastitim željama.

Argumenti u korist korištenja novih tehničkih rješenja

Mnogi su proizvođači opreme i proizvoda za zimske vrtove na tržištu već nekoliko desetljeća, poglavito kad je riječ o nekolicini vodećih i priznatih imena u ovoj branši.

U poslovnim prostorijama kao što su na primjer autosaloni, banke, restorani i uredski prostori moguće je ugraditi praktične pregradne elemente i fleksibilno oblikovati svaki pojedini prostor.

Dalje, tehnička rješenja omogućavaju stvaranje velikih ili dugačkih prostorija, ugradnju različitih otvora bez pragova i bez opasnosti od spoticanja i poslovnim i radnim prostorijama, ili realizaciju ugodnih i prostranih konferencijskih dvorana.

U privatnoj sferi tehnička rješenja često se koriste kako bi se veće prostorije podijelile na manje ili kako bi se stvorila granica između starog objekta i nadograđenog prostora kao što je recimo zimski vrt, veranda, natkrivena terasa i slično.

Pored ugradbenih tehničkih rješenja za otvaranje i zatvaranje otvora ili ugradbenih podnih vodilica po kojima (sklopiva) vrata klize i zahvaljujući kojima ne postoji opasnost od spoticanja i pada, mnogi se proizvodi i rješenja poput vrata, prozora, ostakljenih površina različitih dimenzija, krovnih konstrukcija odlikuju izuzetnim dizajnom i elegantnim izgledom.

Možemo birati različite vrste stakla, na primjer obično, satinirano, izolacijsko, termo-staklo, možemo cijele plohe ostakliti ili ih kombinirati s drvetom.

Vrlo plemeniti i lijepi materijali poput drveta, aluminija ili kombinacije ovih dvaju materijala kao i stakla zahvaljujući promišljenoj i tehnički dorađenoj obradi omogućavaju izradu sklopivih vrata i kliznih otvora i sustava koji u unutarnjim prostorijama predstavljaju pravu alternativu dosadašnjim klasičnim pregradnim elementima.

Višestruke mogućnosti otvaranja i jednostavno rukovanje

Suvremeni tehnički sustavi omogućavaju uređenje glavnog plana objekta ili pročelja prema želji jer mogu imati okrugle ili kutne obrise. Prigodom zatvaranja vrata ili prozora cijeli se sustav sklapa ili gura u stranu i tako praktično i učinkovito štedi prostor.

Jednostavno rukovanje ovim tehničkim sustavima na svakome ostavlja duboki dojam jer se njima može upravljati samo jednom rukom. Zahvaljujući odgovarajućim mehanizmima i vodilicama od plemenitog čelika cijeli sustav lagano i potpuno bešumno klizi tako da je zajamčeno brzo i jednostavno zatvaranje i otvaranje.

Individualno planiranje

Kao što je individualan svačiji način i prostor življenja i rada tako su individualna tehnička rješenja i proizvodi na tržištu. Klijent može iz velikog mnoštva proizvoda birati ne samo kvalitetu ili vrstu materijala nego i specijalnu površinu ili boju. Na ovaj način nastoji se na svaki način ispuniti individualne želje i zahtjeve kupaca.

Materijali