Ulaz za korisnike

Folije za zaštitu staklenih površina od - grafita

|
Folije za zaštitu staklenih površina od - grafita
 
Folije za zaštitu staklenih površina od - grafita
Folije za zaštitu staklenih površina od - grafita

Vades

Antigrafitne folije se apliciraju izvana na staklo i time smanjuju troškove popravka oštećenja na staklu uzrokovanih raznim oblicima vandalizma – obilježavanja, šaranja, pisanja sprejevima...

Baš kao i u svemu u životu, i među grafitima postoje oni koji su dobri i loši. Dobri grafiti spadaju u sferu umjetnosti i ispisani su, odnosno nacrtani na za njih predviđena mjesta, dok u grupu loših pripadaju (ne)djela isfrustriranih vandala, koji svoje frustracije ispoljavaju na zabranjenim mjestima, poput pročelja zgrada, prozora na sredstvima javnog prijevoza i slično. Tvrtka Vades iz Zagreba ima idealno rješenje protiv neželjenih grafita – antigrafitne folije.

Riječ je o prozirnim i čvrstim folijama, debljine 4 do 6 mila, koje imaju funkciju barijere između stakala i vandalskih napada. Antigrafitne folije se apliciraju izvana na staklo i time smanjuju troškove popravka oštećenja na staklu uzrokovanih raznim oblicima vandalizma – obilježavanja, šaranja, pisanja sprejevima...

Ako je u slučaju već aplicirane folije i izvršen vandalski čin, folija se jednostavno odstrani i aplicira se nova za buduću zaštitu.

Zaštitna funkcija

Dodatna prednost antigrafitnih folija, kao i inače svih zaštitnih i protuprovalnih folija, je smanjivanje opasnosti od razbijanja stakala. U slučaju da bačeni predmet i razbije staklo ili izlog, folija će osigurati mjesto nezgode, odnosno zadržati sve komadiće puknutog stakla na okupu do popravka.

Budući da se sigurnosne i protuprovalne folije apliciraju s unutarnje strane stakla, u tom slučaju se, ako se radi o dvostrukom ostakljenju (IZO), vanjsko staklo ostavlja nezaštićeno. U slučaju montaže antigrafitne folije, dodatno se štiti i vanjsko staklo i time se u kombinaciji sa sigurnosnom ili protuprovalnom folijom pruža maksimalni stupanj zaštite od ozljeda i provala.

Isplativa rješenja

Zamjena stakala u slučaju vandalizma je daleko skuplji oblik rješavanja posljedica nego li je aplikacija folija. No, ušteda nije i jedini razlog za odabir antigrafitnih folija.

Antigrafitne folije se ugrađuju i na ostale staklene ravne površine kao što su ograde na autobusnim i tramvajskim stanicama, ogledala u restoranima, u školama, odmaralištima, ali i na drugim objektima koji nisu od stakla, kao što su prometni znakovi, vozila javnog prometa, vlakovi i slično.

Instalacijom antigrafitnih folija štedimo i vrijeme i novac prevencijom različitih oblika šteta koje mogu u konačnici rezultirati zamjenom stakala. Sve to doprinosi da slobodno provodite više vremena brinući se o svom poslu, a ne da vrijeme tratite na čišćenje grafita i brigu o mogućim ozljedama vaših kupaca ili članova obitelji.

S obzirom da niti jedna površina nije pošteđena vandalizma, antigrafitne folije će vam pomoći da se na najjeftiniji i najsigurniji način obranite od mogućih napada.

Različite aplikacije

Puno je prednosti pri ugradnji antigrafitnih folija na različite ravne površine, no aplikacija istih se posebice preporuča na najugroženija mjesta kao što su:

 • maloprodajne i veleprodajne trgovine (prozori, vrata, garderobe, ogledala...),
 • restorani i kafići (staklene pregrade, prozori na uličnoj strani, ulazna vrata, garderobe, vrata kuhinja...),
 • aerodromi, kolodvori (prozori i vrata trgovina i restorana, čekaonice, znakovi, prozori autobusa, tramvaja ili vlakova...),
 • škole (ulazna vrata, prozori, knjižnice, kantine, razni aparati za prodaju kojekakvih proizvoda, čekaonice...),
 • javne površine (javna skloništa, autobusne postaje, parkovi, vlakovi, terminali, auti...).

  Antigrafitne folije su prozirne i čvrste folije, debljine 4 do 6 mila, koje imaju funkciju barijere između stakla i vandalskih napada

  Zaštitna funkcija: u slučaju razbijanja stakla, antigrafitna folija će osigurati mjesto nezgode, odnosno zadržati sve komadiće puknutog stakla na okupu do popravka

  Izvor: PRO Gradnja

 • Materijali