Ulaz za korisnike

Furnirano slojevito drvo za grede

|
Furnirano slojevito drvo za grede
 
Furnirano slojevito drvo za grede
Furnirano slojevito drvo za grede

Kerto-S karakteriziraju izrazito visoke vrijednosti stabilnosti. Proizvodi se kao ploča ali i u trakama koje se koriste kao Kerto-S grede u različitim konstrukcijama. Tako se dobiju vitki, stabilni Kerto-S presjeci koji po dimenzijama leže između standardnih gabarita konstrukcijskog masivnog drveta (KVH) i slojevitog drveta (BSH).

Kerto grede su:

 • Vitke i visoke
 • Stabilnog oblika
 • Postojane
 • Štedljive na težini i materijalu
 • Obrađuju se tesarski

  www.kerto.de

  Zanatsko drvo ili alternativa masivnim stropovima

  Kerto ili furnirano slojevito drvo s najrazličitijim mogućnostima

  Kerto furnirano slojevito drvo proizvođača Finnforest jeste drveni materijal od drveta smreke. Obradom u furnirano slojevito drvo ono je poboljšano tako što su prirodna mjesta poremećaja reducirana i raspoređena. Povećana je stabilnost, smanjene su deformacije od bubrenja i stezanja te su moguće i druge forme presjeka nego što je to slučaj kod rezanog drveta. Kerto furnirano slojevito drvo proizvodi se u obliku ploča. Širina ploča kreće se oko 1,82 m ili 2,50 m. Debljina ploča leži između 21 mm do 75 mm, a moguće su dužine i do 23 m( kod ploča širine 2,5 m do 20 m).

  Kerto se u različitim nosivim konstrukcijama može koristiti kao greda, ploča, podupirač. U konvencionalnim konstrukcijama nudi se kao ojačanje greda ili kao ukruta krovne ili stropne ploče. Kod zahtjevnih nosivih konstrukcija kao što su hale, mostovi, kupole, višekatni objekti velikih raspona i opterećenja uz Kerto svojstva nude se potpuno nove konstrukcijske mogućnosti.

  Furnirano slojevito drvo kao rješenje za krovne i stropne ploče

  Kert®Q jeste drveni materijal velikih dimenzija i izrazito velike stabilnosti. Tako su moguća rješenja za stropne i krovne ploče:

  Tanki krovni istaci

  Tanke krovne i stropne ploče kod većih raspona podupiranja Kod formiranja većih opterećenja moguće kao rebraste ploče ili šuplji moduli Nema povezivanja zbog istovremenog djelovanja ploha ploče

  QLH- stropne grede i QLH daščani složivi elementi marke „rettenmeier Zunftholz“ predstavljaju moderne građevinske proizvode od drveta koji u proizvodnji masivnih drvenih stropova međusobno povezuju ekonomičnost, estetiku i funkcionalnost. Oni su ekološka alternativa masivnim stropovima, betonskim gotovim stropnim elementima te su pogodni za trajne projekte bez oštećenja. Oni omogućuju stropne izvedbe s građevinskim elementima malih visina i velikih raspona za unutarnje prostorije bez podupiranja. Tako se dobiva fleksibilniji raspored prostorija pa su i kasnije preinake moguće bez velikih dodatnih troškova. Područje primjene QLH-stropnih greda i QLH-daščanih složivih elemenata je različito. Mogu se koristiti svuda gdje se zahtjeva ekološki prihvatljivi način masivne gradnje od drveta, u novogradnjama, starijim objektima, stanogradnji, industrijskoj gradnji te naročito u područjima sanacije i renoviranja.

  Lamele od drveta smreke obično su po dužini klinasto pocinčane; to pocinčanje i lijepljenje vrši se PU-ljepilom opterećenim štetnim supstancama te su lamele pogodne za masivne nosive konstrukcije i vidnom području. Da bi se stropne grede i daščani složivi elementi mogli postavili na površinu opremljeni su dvostrukim utorima/dvostrukim profilima pera odnosno trostrukim utorima-/trostrukim sistemima pera. Visoki stupanj predproizvodnje u tvornici značajno smanjuje vrijeme i troškove montaže Tako se bez većih troškova lako montirati odmorišta stepeništa ili specijalni oblici stropa.

  www.rettenmeier.com

 • Materijali