Ulaz za korisnike

Fužinskim vatrogascima ključevi divovske cisterne

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

FUŽINE – DVD Fužine od jučer je bogatiji za najveće terensko vatrogasno vozilo na području Gorskog kotara – golemu cisternu Mercedes Benz visoku 3,2 metra, tešku 18 tona, snažnu 450 konjskih snaga i vrijednu oko 55.000 eura.

Cisterna je kupljena sredstvima Općine Fužine, Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, DVD-a Fužine i nekolicine sponzora, istaknuo je u uvodnoj riječi predsjednik VZO Fužine Vinko Rački, a svečanost primopredaje ovog vozila upriličena je pred Vatrogasnim domom DVD-a Fužine gdje je predsjednik Općinskog vijeća Fužina Josip Radošević ključeve cisterne predao Darku Škaronu, zapovjedniku DVD-a Fužine. Općina Fužine u svom programu rada ima razvoj vatrozaštite, a kako je opći stav da dobrovoljna vatrogasna društva s ovog područja zaslužuju bolju opremljenost, odlučeno je da će iz sredstava općinskog proračuna biti izdvajana sredstva za kupovinu što kvalitetnije opreme.

Tako je tijekom prošle godine Općina pomogla u kupnji ovog vozila za DVD Fužine, ove godine na red će doći DVD Lič, a u tijeku sljedeće godine DVD Vrata, rekao je Radošević, naglasivši kako vjeruje da će i nakon skorih izbora nova vlast imati razumijevanja za potrebe vatrogasaca. U ime DVD-a Fužine svima koji su pomogli u nabavi ovog iznimno vrijednog vozila koje će biti korišteno za intervencije na području cijelog Gorskog kotara, pa i šire, zahvalio je predsjednik DVD-a Fužine Dragutin Kolombo, a riječi pohvale Općini Fužine i radu dobrovoljnih vatrogasnih društava ovog područja uputio je i Slavko Gauš, zapovjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije. M. K. Izvor: Novi list www.novilist.hr

Materijali