Ulaz za korisnike

Garaže, zatvorene ili otvorene?

|
Garaže, zatvorene ili otvorene?
 
Garaže, zatvorene ili otvorene?
Garaže, zatvorene ili otvorene?

Garaža predstavlja zatvorenu, natkrivenu i čvrstim zidovima opkoljenu mogućnost za odlaganje i čuvanje vozila, uglavnom osobnih automobila.

Međutim graža znači puno više. Ona može biti i skladišni prostor, mini-radionica, nadzemni podrum za organiziranje partija pa čak i zbirna stanica za skupljanje kišnice. Neki se zaklinju u zidanu opeku drugi opet u gotovi beton. Veliki broj će se brzo zagrijati i za garažu od čelika.

Garaže sa zatvorenim vratima nude ispravnom uporabom izvrsnu zaštitu od krađe. Međutim kod takvih garaža loše se eliminira vlaga s automobila nakon vožnje po kiši ili snijegu. Prednost u takvim slučajevima definitivno imaju otvoreni ventilirani karporti. Ta mjesta za smještanje vozila imaju uglavnom ravni krov , iako u modu sve više dolaze i zabatni i skošeni krovovi.

Na kraju krajeva karport predstavlja atraktivnu alternativu garažama. Bilo da se radi o nekompliciranim, prirodno usklađenim dogradnjama na postojeće objekte ili o samostalnim jedinicama, karport ima čitav niz prednosti. Auto je uz stalnu cirkulaciju zraka dobro zaštićen od vjetra i dugih vremenskih prilika. Za pribor za automobil, alate za čišćenje snijega ili druge predmete koji su u svezi s automobilom i vanjskim područjem indealni su i prostori za alate i strojeve integrirani u karport. U pravilu se karport izrađuje od drveta, čelika ili aluminija.

Materijali