Ulaz za korisnike

Garažna vrata - Pogled preko ramena specijaliste za objekte

|
Garažna vrata - Pogled preko ramena specijaliste za objekte
 
Garažna vrata - Pogled preko ramena specijaliste za objekte
Izvješća o objektima poduzeća Novoferm Riexinger nude iskustva iz prakse i istinski poticaj.

Za poslove na objektima vrijede svojstveni zakoni – to najbolje znaju izvođači radova na objektima.

Prema mišljenju poduzeća Novoferm Riexinger, jednog od vodećih specijalista za proizvodnju vrata i prozora, nije dovoljno dati projektantima i investitorima na raspolaganje funkcionalne priključke za vrata i prozore u atraktivnom dizajnu. Jednako tako važno je i organizirano provođenje projekta. To počinje puno prije raspisivanja natječaja ili dodjele naloga pojedinim izvođačima. Važno je naime osigurati arhitektima blagovremeno pomoćne instrumente prilikom projektiranja , dati im poticaje te ih informirati o konkretnim primjerima iz prakse.

Novoferm Riexinger daje na raspolaganje zainteresiranim arhitektima besplatna objekt- izvješća sa svim referencama projekta- zajedno s već dokazanim pomoćnim instrumentima prilikom projektiranja.

Bilo da se radi o multifunkcionalnoj dvorani ISS Dome, poslovnoj zgradi GAP 15, specijalnoj edukacijskoj dvorani pri Institutu protupožarne zaštite ili proizvodnoj hali solarnih modula- mnoštvo predstavljenih objekata je veliko. Uz slike i projektne crteže te najvažnije podatke o projektu predstavljaju se objekti s građevinsko-specifičnim rješenjima problema u području protupožarnih priključaka, čeličnih vrata i vratnica.

Vrlo brzo postaje jasno da se ne radi samo o cjenovno povoljnoj proizvodnji velikih serijskih komada (primjerice na objektu GAP 15 osim drugih priključaka ugrađeno je 497 vatrootpornih vrata). Odlučujuće je također i bavljenje projektantskim zamislima te građevinskim zahtjevima. Tako se određeni zadaci ne mogu savladati serijskim proizvodima, primjerice brzo i sigurno puštanje i odvođenje oko 15.000 gledatelja u objektu ISS Dome kroz specijalna vrata s okovima s funkcijom panike, zatim osiguranje prodajnih i gastronomskih štandova harmonika vratima izrađenim po mjeri ili upravljanje prometnim tokom u velikim podzemnim garažama, vodeći istovremeno računa o protupožarnim – policijskim propisima i certifikatima.

Pa i kada su objekt-izvješća koncipirana za arhitekte manje kao prodajna dokumentacija nego informativni pomoćni instrumenti; Novoferm Riexinger poentira svojom snagom u području specijalnih rješenja. Zato se svim građevinskim projektantima preporuča zatražiti na vrijeme razgovor s kompetentnim proizvođačima prema devizi: kod priključaka za vrata i vratnice skoro da ne postoje zahtjevi koje vješti i dosjetljivi stručnjaci nisu do sada već rješavali.

www.riexinger.com

Materijali