Ulaz za korisnike

Garažna vrata

|
Garažna vrata
 
Garažna vrata
Garažna vrata - Prava noćna mora za sve ljude: vrativši se natrag doma, saznanje da su provalnici već sve ''počistili'' u kući.U tom trenutku ništa nije više kao prije, vrijedni predmeti, puni sentimentalnih sjećanja, u većini slučajeva zauvijek su nestali.

Kako se to ne bi i Vama dogodilo potrebno je da već kod gradnje kuće ili stana poduzmete određene korake u pogledu sigurnosti i sprječavanja provale - prije svega ovdje se misli na ugradnju odgovarajućih ulaznih, podrumskih i garažnih vrata na Vašem domu.

Prema policijskim statistikama prilikom provale najugroženija su ulazna vrata. Prema istim izvorima potvrđeno je kako sami provalnici odustaju od dovršetka samog čina provale ukoliko ne uspiju ući u objekt tijekom prve tri minute.

Budući da vrlo često provaljuju kroz sama ulazna vrata potrebno je u stanu ugraditi vrlo kvalitetna i sigurna vrata.

Protuprovalna sigurnost ulaznih vrata prije svega se ogleda u čvrstim pločama (oblogama) vrata, kvaliteti dovratnika, izvedbi učvršćenja dovratnika, kvalitetnim šarkama kao i bravi i sigurnosnom mehanizmu brave.

U sigurnosni paket vrata spada i zakretni klin koji nakon zatvaranja vrata zauzima određeni položaj s obzirom na vrata i dovratnik i na taj način sprječava pomicanje vrata. Dodatnu stabilnost i nepomičnost vratima daju čvrste šarke kao i dodatni sigurnosni element (svornjak). A kako bi se postigla maksimalna sigurnost ugrađuju se još dodatno i sigurnosne rozete na vratima.

Brza ugradnja

Ugradnja vrata ne zahtijeva puno vremena. Tko uz to potraži i stručan savjet, može biti uvjeren da će sav posao biti stručno izveden.

Vanjska se vrata kod ugradnje vrlo precizno ugrađuju tako da im je od samog početka zajamčena puna optimalna funkcionalnost. Kako bi se omogućio čist i jednostavan prijelaz iz vanjskog područja u unutrašnjost istovremeno se ugrađuju i specijalni kućni pragovi.

Materijali