Ulaz za korisnike

Gipsane kartonske ploče – koje uzeti?

|
Gipsane kartonske ploče – koje uzeti?
 
Gipsane kartonske ploče – koje uzeti?
Industrija nudi gipsane karonske ploče za različita područja primjene.

Oni koji radove izvode u vlastitom aranžmanu ne smiju misliti na to koja je ploča najjeftinija, već koja je najadekvatnija namjeni i prije svega koja je ploča najsigurnija. Potkrovlje je od svih drugih dijelova objekta najugroženije od požara. Bilo bi lakomisleno, ali i kažnjivo tu upotrijebiti materijale koji ne mogu odolijevati vatri duže od 30 minuta.

Zato se dobro informirajte o :

 • - Gipsanim kartonskim pločama za izgradnju potkrovlja
 • - Gipsanim kartonskim pločama za pregradne zidove i zidne obloge
 • - Gipsanim kartonskim pločama za vlažne prostorije kao podrum ili kupaonica
 • - Gipsanim kartonskim pločama za optimalnu zvučnu izolaciju
 • - Multiboard građevinskim pločama za sva područja primjene

  Gipsane kartonske za izgradnju potkrovlja

  Za sigurnu izgradnju potkrovlja „crvena“ je pravo rješenje. Tom specijalnom protupožarnom pločom može se uz odgovarajuću donju konstrukciju ostvariti vatrootporna klasa F30.

  Specijalna armirana jezgra gipsa osigurava u slučaju požara povećanu povezanost strukture ploče. Tako postignuta stabilnost konstrukcije pruža otpor vatri najmanje 30 minuta.

  Gipsane kartonske ploče za pregradne zidove i oblaganje zidova pločama

  Za podjelu prostora pregradnim zidovima ili za oblaganje zidova najpogodnija je „bijela“ Svojim povoljnim formatom ploče u visini prostorije 600 x 2000 ili 2600 mm takvi projekti realiziraju se brzo i jednostavno. Kako bi se povećala toplinska izolacija nedovoljno izoliranih vanjskih zidova najpogodnija je spregnuta ploča, kombinacija „bijele“ ploče 12,5 mm i 20 mm termoizolacijske polistirol ekspandirane pjene

  Gipsane kartonske ploče za vlažne prostorije kao podrumi i kupaonice

  Za dogradnju važnih prostorija kao što su kuhinja, kupaonica i podrum nude se „zelene“ ploče kao optimalno rješenje za najveće standarde sigurnosti. Impregnirana gipsana jezgra i specijalno tretirani karton brinu da vlaga gotovo nikako ne može prodrijeti u unutrašnjost te u slučaju slučaja i da se brzo predaje dalje.

  Gipsane kartonske ploče za optimalnu zvučnu izolaciju

  Primjerena svim problemima zvučne izolacije u visokogradnji jeste sigurno“plava“ ploča. Zajedno sa profilima specijalno razvijenim za zvučnu izolaciju nudi se kompletan „sistem plavoga“. Tim sistemom mogu se postići vrijednosti zvučne izolacije na običnim zidovima s drvenim nosačima između 44 do 58 dB. Kod dvostrukih zidova s drvenom nosivom konstrukcijom „sistem plavoga“ postiže čak vrijednosti i do 6 dB. „Plava“ ploča ima izvnredan učinak i kod poboljšanja zvučne izolacije masivnih zidova. Prednje krilo debljine 5 cm poboljšava zvučnu izolaciju za + 12 dB. “Plava“ ploča isporučuje se i u kvaliteti vatrootporne ploče.

  Multiboard-građevinske ploče za sva područja primjene

  Građevinske ploče univerzalno uporabljive za sva područja primjene jesu Multiboard ploče. 12,5 cm debljine garantira visoku stabilnost kao kod profesionalaca. Lagana obrada osigurana je praktičnim formatom 900 x 1250 mm. Ojačana vlaknima za uporabu u vatrootpornim konstrukcijama u potkrovlju ili na stropovima garaža (nije zapaljiva prema normi DIN 4102/A2).

 • - S impregniranom gipsanom jezgrom i zelenim kartonom za primjenu u vlažnim prostorijama kao kuhinja, kupaonica i podrum
 • - S polukružnim uzdužnim tvornički obrađenim poprečnim bridovima za brzo i jednostavno izglađivanje žlicom bez armaturnih traka.

   

Materijali