Ulaz za korisnike

Gore-dole, kao u luna parku

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

King Sturge - Izvještaj o tržištima uredskih prostora 2008 U svojem posljednjem izvješću koje će biti predstavljeno 6. listopada 2008.g. na Expo Realu u Műnchenu, King Sturge analizira tržišta uredskih prostora u 45 gradova u 28 europskih zemalja i ukazuje na ključne trendove na tržištima uredskih investicija i tržištima zakupnika.

Vrijednosti zakupnina uglavnom su potpomognute činjenicom da iznosi najviših zakupnina stagniraju, a ne padaju, iako se nazire njihovo smanjenje tijekom slijedećih 12 mjeseci. Jasno je da su najizloženiji glavni međunarodni financijski centri poput Londona, dok bi manji gradovi mogli biti donekle zaštićeni od krize. Tržišta srednje i istočne Europe zasad se drže dobro, potpomognuta kontinuiranom potražnjom za kvalitetnim i modernim uredskim prostorima. Prognoze međutim ukazuju na usporenje aktivnosti u skladu s prodorom globalnih ekonomskih utjecaja u regiju. Turska bilježi rast zakupnina, iako preostaje vidjeti u kojoj mjeri će učinci trenutnih okolnosti utjecati na to tržište. Aktivnosti zakupnika ostaju intenzivne u Zagrebu i u Bukureštu, čija tržišta još nisu zabilježila pad stopa potražnje. Zašto su uredi bili tako ranjivi? Tijekom posljednjih 12 mjeseci preokret u uredskom sektoru bio je neočekivano nagao. Zbog dugih razdoblja razvoja ponude i veće osjetljivosti na kretanja kamatnih stopa, tržišta nekretnina u znatnoj su mjeri ciklična, ali u slučaju ureda, ovo je pojačano rastućom nepostojanošću glavnih ekonomskih pokretača.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte: Ivana Paic, Office Manager, King Sturge Croatia +385 (0) 1 48 26 114 ivana.paic@kingsturge.hr Régis Jacquemin, European Marketing Manager, King Sturge +44 (0) 20 7087 5120 regis.jacquemin@kingsturge.com +44 (0) 7791 019 341 Prilog: - European Offices Report 2008 - EXPO REAL 2008 WHO’S HERE booklet

Materijali