Ulaz za korisnike

Gorenje lansira na tržište novu generaciju aparta za kuhanje

|
Gorenje lansira na tržište novu generaciju aparta za kuhanje
 
Gorenje lansira na tržište novu generaciju aparta za kuhanje
Gorenje lansira na tržište novu generaciju aparta za kuhanje

www.gorenje.com Jesen 2009. – S početkom rujna 2009. g. Gorenje će lansirati svoju novu generaciju aparata za kuhanje s brojnim novim, inovativnim tehničkim i funkcijskim svojstvima te korisniku i okolišu prihvatljivijim rješenjima. Svi aparati udovoljavaju štedljivom energetskom razredu A i više a odlikuje ih i potpuno novi, privlačni dizajn. Razvoj nove generacije obuhvatio je tri ključne skupine proizvoda – štednjake širine 60 cm, ugradbene pećnice i ploče za kuhanje – u Gorenju se godišnje proizvede ukupno 850.000 aparata. Projekt razvoja nove generacije trajao je tek nešto više od dvije godine a ukupna investicija, povezana s njime, iznosila je do 20 milijuna Eura. Uz redizajn proizvoda, unaprijeđena je i cjelokupna tehnologija proizvodnje uključujući i neke glavne, često značajne tehnološke dodatke s obzirom da je uvedeno ukupno 100 novih tehnoloških alata. Nova generacija aparata za kuhanje Gorenje, s novim originalnim rješenjima i patentima, predstavlja tehnološki i funkcionalno najnaprednije i najkonkurentnije proizvode na tržištu koji su zbog ekskluzivnog dizajna patentno zaštićeni i kao modeli.

»Novi aparati za kuhanje omogućavaju svojom tehnološkom dorađenošću točno ono što od njih želi korisnik. Aparat se jednostavno prilagodi kuharu a ne kuhar aparatu. Patentirane inovacije nisu samo tehnološka novost već su štoviše i novi pogled na to kako živimo: svatko na svoj način,« rekao je o novoj generaciji aparata za kuhanje prvi čovjek Gorenja g. Franjo Bobinac.

Kod projektiranja nove generacije, u Gorenju su usvojili više inovativnih tehničkih i funkcionalnih rješenja za koje su odlučili da će ih i patentno zaštititi jer su jedinstveni u grani. Među patentima je s najvećim odjekom nagib stropne površine pećnice koji oblikom, koji imitira tradicionalnu krušnu peć, ostvaruje izvanredne rezultate pečenja. Na to se izuzetno svojstvo pećnice nadovezuje patentirano izvorno rješenje gornjeg grijača koji je postavljen u dvije visinske razine koje prate kosinu. Sljedeći patent vezan je za temperaturne utjecaje djelovanja pećnice na okolinu – naime, patentirani rashladni sustav pećnice omogućava da se između namještaja i pećnice umjesto toploga giba hladan zrak. S hlađenjem je povezana i patentna prijava – sustav hlađenja vrata. Patentirana je još i uporaba senzorski upravljanih elektronskih satova/timera a novi se aparati nude u dvije dizajnerske linije: u minimalističkoj Pure i dinamičnoj Allure.

Gorenjeva nova generacija udovoljava svim suvremenim trendovima ali istovremeno inicira svoj vlastiti trend u suvremenoj kulturi življenja, poduzimajući korak u treću dimenziju što je g. Aleksander Uranc, Gorenjev direktor marketinga komentirao na sljedeći način: "Preplitanjem iskustva iz prošlosti i sadašnjih inovacija, stvorili smo novu priču. Trend dizajna uvedenog na tržište priča je o dojmljivom, raspoznatljivom dizajnu koji otvara prostor mašti korisnika u stvaranju njegove vlastite priče – priče unutar priče."

U skladu sa svojom filozofijom o značenju dizajna, Gorenje nudi oku zapaziv dizajn, koji se temelji na izvrsnoj ergonomiji, jasnoći i uporabivosti, koji treba potaknuti blagonakloni odziv kod onih korisnika koji traže nešto što je različito i stoga je cijeli koncept i bio razvijen a rezultirajući modeli su bili i patentno zaštićeni. Rezultat je prihvatljiv kućanski aparat koji korisnicima omogućava jednostavno biranje funkcija i namještanja neposredno na osvijetljenim simbolima koji istovremeno pokazuju radno stanje aparata.

Dodatno, uz novu generaciju kućanskih aparata s dizajnom koji plijeni pažnju, Gorenje nudi i sveobuhvatnu ponudu skladno dizajniranih aparata koji će se pomiješati u harmoničnu estetsku cjelinu. Stoga se štednjaci, ugradbene pećnice i ploče za kuhanje nove generacije dopunjavaju s usklađenim kuhinjskim napama, kompaktnim pećnicama na paru i kombiniranim mikrovalnim pećnicama kao i s dekorativnim pločama za perilice posuđa, mikrovalne pećnice i hladnjake.

www.gorenje.hr

Materijali