Ulaz za korisnike

Gotove garaže od čelika

|
Gotove garaže od čelika
 
Gotove garaže od čelika
Gotove garaže od čelika

Davno iza nas su vremena kada su se postavljale garaže od lima koje su prema današnjim mjerilima izgledale krajnje neatraktivno. Početkom posljednjeg stoljeća i dalje su se montirale garaže od valovitih limova- davno prije nego su se pojavile gotove garaže od drugih materijala. Još i danas se možemo čuditi pojedinačnim primjerima tog“ rano-epohalnog doba garaža“. Dakle dojmljiva indicija za dugovječnost čeličnih gotovih garaža.

Nove tehnike proizvodnje i oplemenjivanja u proizvodnji čine to mogućim: optički ne postoje vidljive razlike u odnosu na „zidano ziđe..“Osim uobičajenih ravnih izvedbi krova koriste se i forme krova kao sedlasti krov, lučni krov ili varijanta zabatnog krova, koji omogućuju arhitektonski-harmonijsku sliku stanovanja. Ti oblici dopunjeni su ostalim oblikovnim mogućnostima, primjerice optikom žlijebnog krova, ekološkim zelenim krovom, optikom ravnih ili strukturnih zidova, fasadnom žbukom usklađenog kolorita te raznolikim oblicima garažnih vrata npr. sekcijska vrata, preklopna kip vrata s punjenjem od drveta ili čelika i s najrazličitijim motivima (kasetni, riblja kost i sl.) te u najrazličitijim nijansama boja.

U pogledu oblikovanja prostora garaže od gotovih čeličnih konstrukcija možda su u prednosti u odnosu na sve druge načine gradnje garaža. Bilo da se radi o jednom objektu, dvostrukom objektu ili objektima u nizu, nadogradnji s otvorima prema drugim graničnim zgradama, kutnoj nadogradnji, graničnoj nadogradnji u kosom kutu, karportu ili bilo kojoj drugoj vrsti građevinske adaptacije- mnoge želje investitora mogu se realizirati cjenovno povoljno samo u konstrukcijski-oblikovnoj jedinici od gotovih čeličnih elemenata.

Materijali