Ulaz za korisnike

GPD priprema snažan polet za solarnu i staklenu industriju

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

Jedanaesti Glass Performance Days koji se održavaju od 12. do 15. lipnja 2009.g. poziva svjetske stručnjake za solar i staklo na okupljanje vezano uz obnovljive izvore energije i uštedu energije. U pogledu snažnog povratka tržišnog fokusa na solarnu energiju i ključne uloge stakla kao integrirane komponente u solarnim elementima, nije iznenađujuće da se jedanaesti GPD naziva ponovnim okupljanjem stručnjaka iz solarne i staklene industrije. Program je snažno fokusiran na solarnu tehnologiju kao najbrže rastuću kategoriju klijenata obrađivača stakla i njihovih dobavljačkih lanaca. Predavači i sudionici na GPD-u istražuju efekt koji će «solarni boom» imati na proizvođače stakla kao i na obrađivače stakla te njihove dobavljačke lance tijekom godina eksponencijalnog rasta predviđenog u bližoj budućnosti na inače zamrlom međunarodnom tržištu.

Najveći i najraznovrsniji dosad

Sretni smo što možemo izvjestiti o najvećem GPD-u dosad sa zakazanih oko 300 stručnih izlaganja – najveći broj ikad, komentira Jorma Vitkala, predsjedatelj Organizacijskog odbora. Po mojem viđenju ispred nas je najveći i najbolji program u povijesti GPD-a. Učinkovitost je od vitalne važnosti za dobar dizajn i nalazi se u srcu razvojnog procesa. Energetska i mehanička učinkovitost sastavni su dio samih staklenih proizvoda i tehničkih poboljšanja u izvedbi proizvodnje i obrade koje su ključne za naš budući uspjeh.

Okupljeni stručnjaci

Posebni naglasak stavljamo na to što staklo može učiniti kako bi poboljšalo energetsku učinkovitost zgrada za koje znamo da troše preko 40% upotrijebljene energije. Ovo radimo u bliskoj suradnji sa unapređivačima posebnih novih tehnologija kao što je pronalaženje rješenja za solar i premaze. Okupljeni stručnjaci za solar i staklo povezuju dobavljače stakla i najbrže rastući faktor u današnjoj primjeni stakla – solarnu tehnologiju. Neke od najnovijih ključnih tehnologija, kao što su BIPV (Building Integrated Photovoltaics – fotonaponci integrirani u zgrade) i toplinske primjene – nude golemi potencijal u smanjenju vršnog energetskog opterećenja u zgradama. Arhitektonski modul je dizajniran isključivo radi istraživanja ovih očekivanja.

Raznovrsnost i dokumentacija

Naša velika ponuda pet paralelnih predavanja svaki dan, praktične radionice, upoznavanja s novim tehnologijama, predavanjima i izložbama plakata čine snažnu pokretačku cjelinu za industriju stakla i njezine klijente. Mnogi naši stalni posjetitelji otkrili su da od GPD-a najviše profitiraju timovi od nekoliko kolega. Na ovaj je način moguće višestruko sudjelovanje na sesijama od posebnog interesa, a i znatan je broj prilika za posebna predavanja. Također smo oduševljeni pohvalnim odazivom koji je primila naša kontakt služba. Zahtjevi za organiziranje sastanaka između sudionika novost su u GPD-u. Pokazalo se da je to najuspješnija i najtraženija značajka. Dokumentirane informacije koje smo stavili u javnu upotrebu kroz GPD publikacije i web servise kao što je www.glassfiles.com sada sadrže oko 1,600 stručnih prezentacija i oko 6,000 web stranica s najnovijim i najaktualnijim informacijama. Ovo nije učinjeno samo zbog brojki već kako bi od javne upotrebe koristi imali svi. U procjeni korisnosti GPD-a u posebnoj anketi smo otkrili da sudionici ovaj događaj cijene uglavnom kao mjesto upoznavanja, njegove prilike povezivanja i edukacijski sadržaj.

Posebne svečanosti na dan otvorenja GPD-a 12. lipnja 2009.

Kao i inače, GPD će organizirati predkonferencijski sastanak za novinare koji će se održati u Tampere Hallu 12. lipnja 2009. u 12.00 sati. Svaki uvodni predavač će u 8 do 10 minuta pružiti jezgrovitu prezentaciju koja će istaknuti glavne točke otvorenja. Nakon konferencije za novinare odmah slijedi naš tradicionalni «CEO-luncheon» (svečani ručak izvršnih direktora) za pozvane goste, VIP govornike i predstavnike medija. Ceremonija otvaranja počet će u 15.00 sati, a vrtna zabava će slijediti u 20.00 sati u neposrednoj blizini Tampere Halla. Uvodni govornici na GPD-u 12. lipnja tvore raznoliku i poznatu skupinu:

 • Avi Bremiller
 • , predsjednik i glavni izvršni direktor, Solel
 • Lèon Giesen
 • , glavni izvršni direktor, Scheuten
 • Winfried
 • Hoffmann, predsjednik EPIA-a
 • Eric Peeters
 • , globalni izvršni direktor, Solar Business, Dow Corning Corporation
 • Johannes
 • Segner, direktor proizvodnje, Solibro GmbH Svaki od ovih uvodnih govornika dat će svoj pogled na učinak koji će imati 40% godišnji rast tržišta solarnih tehnologija na industriju stakla koja se priprema kako bi podržala i poslužila ovaj razvoj.

  Za dodatne informacije o GPD-u 2009, kontaktirajte: Jorma Vitkala, Predsjedatelj Glass Performance Days Vehmaistenkatu 5, FIN-33 730 Tampere, Finska Telefon +358 3 372 3216, Fax +358 3 372 3180, Mobitel +358 40 553 2042 E-mail: jorma.vitkala@glassfiles.com http://www.gpd.fi

  Glaston Finland Oy Glass Performance Days Vehmaistenkatu 5 (P.O Box 25) | 33730 Tampere, FINLAND Tel. +358-40 839 6647| Fax +358-10-500 6180 e-mail: pekka.toppila@gpd.fi

  Materijali