Ulaz za korisnike

Građanima besplatne videokonferencije

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

RIJEKA – Rijeka je među prvim gradovima u Hrvatskoj dobila Informativni centar u kojem će građani moći ostvariti videokonferenciju s više od šest stotina gradova širom svijeta.

Na jučerašnjem svečanom otvaranju RI INFO-a, gradonačelnik Vojko Obersnel sjetio se svog boravka u Barceloni gdje je dobio ideju o centru u kojem građani mogu dobiti informacije o radu gradske uprave, uvid u materijale gradskih odjela i ustanova, projekte gradske uprave i imati besplatan pristup internetu i uslugama web portala Grada Rijeke. Tijekom otvaranja centra pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Vanja Smokvina ostvario je prvu videokonferencijsku vezu s Ljubljanom. Njegov sugovornik Andrej Jus rekao je da Ljubljana nema takav besplatan servis za građane, te u šali dodao da će i u Hrvatskoj biti manje besplatnih stvari kada uđe u Europsku uniju gdje je »malo meda i mlijeka, a dosta papra«. Inače, usluga videokonferencije u trajanju od 15 minuta Riječanima će biti besplatna tijekom prva tri mjeseca rada Informativnog centra, a nakon toga će se minimalno naplaćivati.

Građani će videokonferenciju sa svojom rodbinom ili prijateljima diljem svijeta morati prethodno najaviti kako bi im se rezervirao termin. Prostor RI INFO-a koristit će se i za prezentacije i konferencije za novinare gradske uprave, ustanova i udruga s kojima Grad Rijeka surađuje, a u prostoru se mogu održavati i manje prigodne izložbe. Projektno rješenje Informativnog centra potpisuje Petar Mišković iz Arhitektonskog studija 3 LHD, a prostor je prilagođen i osobama s invaliditetom. Centar se nalazi na adresi Korzo 18b, a građanima će biti otvoren od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, a subotom od 8 do 12 sati. Andrea BRALIĆ Izvor: Novi list www.novilist.hr

Materijali