Ulaz za korisnike

Građevinska dozvola stiže u kolovozu

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

OSIJEK - Četiri su mjeseca protekla otkada je ukinuta autobusna stanica kod raskrižja Vukovarske i Trpimirove ulice zbog gradnje Eurodoma Osijek.

Umjesto te stanice, trebala bi se uskoro početi graditi zamjenska, ali istočnije Vukovarskom ulicom - prekoputa Drvljanika kod semafora. Podsjetimo, putnici GPP-a ostali su bez stanice između one kod OLT-a i Zagrebačke ulice na potezu oko kilometar dugom, jer nezadovoljni stanari zgrade s pet ulaza Vukovarske ulice nisu dopustili Gradu i GPP-u da sagradi privremenu postaju ispred njihove zgrade koja bi bila najbliže onoj ukinutoj kod Eurodoma. Stoga je Zavod za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek morao ponovno napraviti projektnu dokumentaciju za novu lokaciju privremene postaje prekoputa Drvljanika. Kako doznajemo u Zavodu za urbanizam od Denisa Stanića, jednog od Zavodovih projektanata, zbog svega se ponovno morala rješavati papirologija, odnosno novi projekt te nova lokacijska i građevinska dozvola.

- Putnici uopće ne bi osjetili da je stanica kod Eurodoma ukinuta jer su već bili napravljeni projekti, a gradnja počela i prije nego što je ukinuta stanica kod Eurodoma. No, zbog nezadovoljstva stanovnika prvom odabranom lokacijom, Grad je pregovarao i tražio drugo rješenje, koje je sada napokon pred završetkom. Naime, nakon proteka svih zakonskih rokova, ishođena je lokacijska dozvola te su glavni i izvedbeni projekt autobusnog ugibališta, koje je u međuvremenu napravio Zavod, predani u Županiju zbog ishodovanja građevinske dozvole - kaže Denis Stanić. Zahtjev za građevinsku dozvolu predan je prije desetak dana pa se njeno izdavanje očekuje najkasnije tijekom prve polovine kolovoza, naravno, ako sve protekne u redu. Tek nakon toga može početi gradnja, no pitanje je hoće li građevinari stići napraviti novo ugibalište na vrijeme, odnosno do početka školske godine, kada se autobusima GPP-a koristi mnogo veći broj putnika. Naime, vjerojatno će do početka gradnje proteći izvjesno vrijeme koje je potrebno za provođenje javnog natječaja za izvođača radova, kao i uvjeti isteka vremena za zakonsku valjanost izbora tvrtke izvođača. Autor: D.PEJIĆ Izvor: Glas Slavonije www.glas-slavonije.hr

Parketi

Materijali