Ulaz za korisnike

Gradi se "viseći" restoran

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

SKRADIN - Gradnja velikog mosta kod Skradina što je počela krajem 2003. godine, jedinoga u Europi koji "nosi" autocestu, otkrila je ljepote dijela korita rijeke Krke nadomak istoimenoga Nacionalnog parka.

Držalo se da će u neposrednoj blizini mosta biti tek odmorište za predah turistima i putnicima. Hrvatske autoceste, međutim, prepoznale su ljepotu krajobraza drevnog Skradina i odlučile upravo tu, gotovo uz samu 60-metarsku liticu nad rijekom, podići suvremeni ugostiteljski objekt. Izvođač radova je tvrtka "Lavčević" koja bi građevinski dio posla trebala okončati za manje od mjesec dana. O tomu je nešto kazao i predsjednik Uprave HAC-a ing. Marin Crnjak. Prema njegovim riječima, Hrvatske autoceste su ulagač i one će pripremiti objekt i infrastrukturu, no neće ga i opremiti jer je to ostavljeno budućem koncesionaru. Naime, za restoran, prvi takve vrste na cijeloj trasi AC-a, Hrvatske autoceste su raspisale natječaj za koncesiju. Nije, međutim, bilo zainteresiranih, pa je poništen i objavljen novi. Ovaj put javila se tvrtka "Krka Commerce" Ivana Kovilića, koji već više godina za trajanja turističke sezone vodi restoran "Visovac" na ulazu u NP Krka u Lozovcu. Kovilića smo upitali kakvi su izgledi za dobivanje koncesije.

— Taj punkt nad kanjonom rijeke Krke uistinu je vrlo atraktivan, ali to ne znači da ne postoje i rizici ulaska u posao s ugostiteljskom ponudom na takvome mjestu. Istina, mi smo se javili na ponovljeni natječaj koji je okončan, no u ovome trenutku ništa više ne mogu reći, prije negoli od investitora, Hrvatskih autocesta, o tome dobijemo službenu, pismenu obavijest", kaže vlasnik "Krka Commercea". Budući da će uz novi restoran biti i golemo parkiralište te mogući drugi sadržaji, do kojih će se s autoceste lako prići, vjerojatno je da će "lokacija" prelijepoga vidikovca nad Krkom privlačiti posjetitelje tijekom cijele godine. A u dogledno vrijeme nije neosnovano očekivati i uređenje prilaza do Krke i eventualnog kupališta. Gosti će, osvjedočili smo se obilaskom objekta, iz njega moći promatrati zeleni kanjon i slikoviti Skradin s jedne, a most nad rijekom i Prukljansko jezero s druge strane. Dvostruka ljepota kojoj malo što treba dodati. Joško ČELAR Izvor: Slobodna Dalmacija www.slobodnadalmacija.hr

Materijali