Ulaz za korisnike

Gradnju bazena na Kantridi treba zaustaviti

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

RIJEKA – Riječki HSP-ovci kritizirali su jučer novi HAC-ov model naplate mostarine na Krčkom mostu, prema kojem se na ulazu na otok naplaćuju oba smjera.

– Na taj način naplaćuje se 30 kuna, dakle i za ulaz i za izlaz s otoka, ali što je s turistima koji preko Krka odlaze za Rab ili Cres i ne vraćaju se istim putem? Njima novac nikad neće biti vraćen i nitko se neće trebati čuditi što će se po njemačkim novinama kritizirati Hrvatska i odnos prema turistima, izjavio je dopredsjednik riječkog HSP-a Tomislav Car. On upozorava da će ta nova mjera prije ili kasnije dovesti i do otpuštanja zaposlenih na naplati mostarine jer, ako se naplaćuje samo jedan smjer, logično je da je 50 posto radnika višak, ističe Car. Šef HSP-a Rijeke Ivan Kirin najavio je kako će pravaški vijećnici pokušati zaustaviti gradnju preskupog bazena na Kantridi, naravno ako projekt već nije previše odmakao. »Inzistirat ćemo na promjeni lokacije jer će ovaj bazen biti i preskup i nedovoljno dostupan za većinu građana«, rekao je Kirin.

On je u ime HSP-a zatražio i doradu Studije utjecaja na okoliš za projekt Družba Adria koji ionako nema ni ekonomskog ni ekološkog osnova, a novu krizu u Europskoj uniji ocijenio je hladnim tušem za većinu hrvatskih građana koji moraju shvatiti da ni odnosi među postojećim članicama EU-a nisu idealni. »Europa je više okrenuta samoj sebi nego ikome drugome, a tu činjenicu Hrvatska treba shvatiti kao dobrodošlu pauzu za vlastitu pripremu za pristupanje. HSP jest za ulazak u EU, ali ne preuranjeno i ne zanemarujući svoje nacionalne interese«, zaključuje Kirin. T. TOMIČIĆ Izvor: Novi list www.novilist.hr

Fasadne obloge

Materijali