Ulaz za korisnike

Gradu manjka luksuznih vila

|
Gradu manjka luksuznih vila
 
Gradu manjka luksuznih vila
Gradu manjka luksuznih vila

DUBROVNIK - Interes stranih kupaca za nekretnine u Dubrovniku i okolici ne jenjava, a u posljednje je vrijeme sve više i domaćih ljudi koji se agencijama obraćaju u potrazi za kućama i stanovima na području Grada. Iako bi se očekivalo da će to unijeti živost na tržište nekretnina i donijeti novi zamah trgovini, od toga za sada ništa.

Imamo kupce zainteresirane za luksuzne vile, ali takvih nekretnina uopće nema. Na prodaju se, po prilično visokim cijenama, nude kuće ili pak stanovi iz faze socijalističke izgradnje, koji su kvalitetom znatno ispod onoga što kupci traže – rekao je Frano Bezić iz agencije “Spes“.

Kako kaže, u Monte Carlu i drugim elitnim destinacijama u svijetu s razvijenom infrastrukturom i bogatom ponudom cijene luksuznih vila kreću se od 20 do 50 milijuna eura.

Riječ je o raskošnim objektima koji se nalaze na velikim imanjima, na kojima je primjerice i helidrom, a takvih objekata na dubrovačkom području nema. U tu bi se kategoriju, navodi Bezić, mogla svrstati jedino glasovita Vila Šeherezada.

Unatoč raskoraku između ponude i potražnje, Dubrovnik dobro kotira na tržištu, dobrim dijelom i zbog očuvanog prostora koji bi takav trebao ostati i u budućnosti. Bezić ipak upozorava na sve češću pojavu gradnje zgrada s apartmanima za prodaju.

– Iz nepoznatog razloga, poduzetnici drže da je za dobru cijenu potrebno imati puno betona – kaže Bezić, dodajući da bi takav trend mogao ozbiljno zaprijetiti betonizacijom obale kojoj je najveća vrijednost očuvanost okoliša.

Izvor: www.SlobodnaDalmacija.hr

Materijali