Ulaz za korisnike

Grijanje i odzračivanje kuhinje

|
Grijanje i odzračivanje kuhinje
 
Grijanje i odzračivanje kuhinje
Grijanje i odzračivanje kuhinje

Uređaji za grijanje ne smiju blokirati površinu kuhinje. U obzir dolaze samo ravni radijatori, ravni uređaji za grijanje. Moguće je obložiti uređaje za grijanje kuhinjskim elementima. Rešetke odzračivača osiguravaju cirkulaciju zraka. Također treba voditi računa o nesmetanoj dostupnosti.

Ukoliko je u kuhinji instaliran plinski protočni boiler za etažno odnosno centralno grijanje ili neki drugi plinski uređaj, mora se osigurati neophodni dovod zraka za sagorijevanje kroz proreze za odzračivanje na vratima ili kroz otvore za odzračivanje.

Nape usisavaju kuhinjske pare preko okna odvodnog zraka ili preko otvora na vanjskom zidu ili dovode očišćeni i filtrirani zrak u kuhinju. U prostorijama s prinudnom ventilacijom nape mogu funkcionirati samo postupkom kružnog cirkuliranja zraka. Napa se obično postavlja direktno iznad štednjaka.

Ukoliko je za grijanje ili pripremu tople vode instaliran plinski uređaj, npr. plinski protočni boiler onda napu, ukoliko je uključen plinski uređaj, isključuje prioritetna sklopka, kako bi se spriječio prodor plina u prostoriju kod depresije / podtlaka. Alternativno riješenje je da uklopni kontakt može, na prekretnom prozoru, otvarati u slučaju potrebe prozor!

Materijali