Ulaz za korisnike

Grijanje na plin

|
Plinsko grijanje -  Foto Zender
 
Plinsko grijanje - Foto Zender
Moderno plinsko grijanje na prirodni plin kondenzacijskom tehnologijom je jedno od najučinkovitijih sustava za grijanje .

Kondenzacijski uređaji na prirodni plin se mogu dobro kombinirati sa solarnom termalnom energijom i zajedno rade posebno klimatsko prijateljski.

Stare “umirovljene” plinske grijalice štede novac

30-godišnje plinsko grijanje troši gotovo polovicu energije.Budući da ne postoji vremenska regulacija, gubi se 12 posto.Loše izolirane cijevi su odgovorne za osam posto gubitka energije. Gubici plinskoga bojlera u trenucima čekanja imaju udio od sedam posto. Dodatno tome se oko deset postotka energije gubi preko ispušnih plinova. Također se ne koristi ogrjevna vrijednost, prilikom čega bi se moglo uštediti do jedanaest posto. To samo pokazuje: uz novi plinski sustav za grijanje možete uštediti puno energije a time i novaca. 

Plinsko grijanje sa kondenzacijskom tehnologijom

Preporučamo korištenje plinskog grijanja s kondenzacijskom tehnologijom.Ako vlasnici kuće ugrade plinsko grijanje sa kondenzacijskom tehnologijom i ako izoliraju cijevi grijanja, uštedjeti će već prilikom grijanja oko 30 posto. U kombinaciji sa solarnim termalnim grijanjem se može uštedjeti čak 50 posto. Ova visoka ušteda leži u načinu funkcioniranja kondenzacijske tehnologije: izgaranjem plina se osim topline stvara i vodena para. Plinsko grijanje sa kondenzacijskom tehnologijom iz toga stvara prednost. Toplina sadržana u ispušnim plinovima se koristi  i kondenzacija vodene pare se ponovo isporučuje sustavu grijanja. Daljnji učinci uštede: grijanje se fleksibilnije prilagođava na toplinske energije, a visoke temperature za to nisu potrebne.

Ušteda u kombinacija: plinsko grijanje sa kondenzacijskom tehnologijom plus solarna toplinska energija

Moderno plinsko grijanje sa kondenzacijskom tehnologijom se može idealno kombinirati sa solarnim toplinskim grijanjem. Već se u površini kolektora od pet četvornih metara nalazi dovoljno za pokrivanje 60 posto potreba za toplu vodu za četveročlano kućanstvo . Ako solarni termalni sustav podržava grijanje, potrebna je dva do 2,5 puta veća površina kolektora . Time možete uštediti između deset do 15 posto plina.

Materijali