Ulaz za korisnike

Grijanje – noćno grijanje – način djelovanja

|
Grijanje – noćno grijanje – način djelovanja
 
Grijanje – noćno grijanje – način djelovanja
Grijanje – noćno grijanje – način djelovanja

Spremnik noćnog grijanja raspolaže jezgrom u spremištu, koja jedan radijator zagrijava i sakupljenu toplinu polako ispušta. Ovakvim se principom bez problema mogu smanjiti troškovi i uštedjeti energija. Jer, u vrijeme jeftine struje spremnik radijatora se napuni i ispušta sakupljenu energiju prema regulaciji termostata. Ovakva vrsta grijanja je prihvatljiva za spavaće sobe i dnevne boravke.

Grijanje – grijanje, koje se puni noću – konvektori

Konvektor je električno grijanje. Dobra alternativa uobičajenim sustavima grijanja, koji rade na plin, lož ulje ili daljinsku toplotu. Mogućnost korištenja jeftine noćne struje čini grijanje na struju tako atraktivno. Konvektor je radijator, koji temeljem promjene zraka pušta toplotu u prostoriju.

Zagrijava zrak prostorije, koji odozdo dolazi u radijator, isti struji prema gore i prirodnom konvekcijom ponovo opada na drugoj strani prostorije. Drugi način korištenja pružaju konvektori, koji djeluju s ventilatorom. Konvektori rade jako tiho i možete ih kupiti kao zidne ili stojeće modele.

Grijanje – grijanje, koje se puni noću – trošak – koristi

Grijanje, koje se puni noću u trendu je, jer je najnoviji krik tehnike i proizvodi se od materijala, koji ne predstavljaju nikakvu opasnost za zdravlje, te odgovaraju Europskih sigurnosnim normama. Troškovi grijanja, koje se puni noću, ovise o njihovoj veličini. Rezervoar topline srednje veličine košta cca. 1000 €.

Ostale informacije možete pogledati na stranicama grijanje.org

Materijali