Ulaz za korisnike

Grijanje / odzračivanje kupaone

|
Grijanje / odzračivanje kupaone
 
Grijanje / odzračivanje kupaone
Grijanje / odzračivanje kupaone

Grijanje kupaone vrši se preko ravnog radijatora, glatke površine ili specijalnih radijatora za kupaonu, koji ujedno služe i kao sušači ručnika ili grijači donjeg rublja (s uljnim punjem ili s priključkom na toplovod).

Specijalni oblik zagrijavanje predstavljaju konvektori za kade, tj. konvektori ugrađeni u oblog kade. Kako se u kupaoni obično krećemo bosi preporuča se temperatura zraka i poda između 24-26°C. Zagrijavanje poda toplom vodom ili električno zagrijavanje poda smatraju se ugodim, međutim pretpostavljaju određenu konstrukcijsku visinu poda, tako da pod kupaone ne leži iznad hodnika.

Pojedinačna uređaji za grijanje (kao konvektori, grijalice) odgovaraju malih kupaonama, odnosno za moderniziranje starog objekta, gdje nema spoja s centralnim grijanjem odnosno kao dodatno grijanje.

Odzračivanje se najčešće vrši otvaranjem prozora ili mehaničkim odzračivanjem, u nekim slučajevima kao specijalni uređaj za odzračivanje WC-a.

Ukoliko je za pripremu tople vode instaliran plinski boiler ovisan o zraku u prostoriji, onda sklopka prioriteta isključuje plinski uređaj za vrijeme odzračivanja.

U kupaonu se može instalirati i automatski ovlaživač zraka.

 

Materijali