Ulaz za korisnike

HGK uručila potvrde novim agentima posredovanja u prometu nekretnina

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 
HGK uručila potvrde novim agentima posredovanja u prometu nekretnina

Zagreb, 23. veljače 2009. – U HGK - Komori Zagreb danas su svečano uručene potvrde o položenom stručnom ispitu za agenta posredovanja u prometu nekretnina, kojima su kandidati stekli i pravo na upis u HGK-ov Imenik agenata posredovanja u prometu nekretnina. Time je tržište nekretnina postalo bogatije za tridesetak novih agenata, koje sve veći broj kupaca, kao i prodavatelja, angažira pri kupnji nekretnine s obzirom da je to jedna od najvećih investicija u životu koja zahtijeva velik oprez. Agent pruža svojevrsnu zaštitu i sigurnost pri kupnji i prodaji vršeći potrebne provjere nekretnine i prikupljajući potrebnu dokumentaciju te time klijentu štedi dragocjeno vrijeme i novac. U Hrvatskoj postoji velik broj agencija za posredovanje u prometu nekretninama, no samo one registrirane pri Hrvatskoj gospodarskoj komori jamče da posluju u skladu s jasno definiranim pravilima koja je propisala HGK. Jedan od uvjeta za registraciju agencije pri HGK-u je zapošljavanje djelatnika s položenim stručnim ispitom za agente posredovanja u prometu nekretnina, za čije je provođenje HGK ovlaštena na temelju Zakona o posredovanju u prometu nekretnina.

„S obzirom da se kandidati mogu i samostalno pripremati za polaganje stručnog ispita za agenta posredovanja u prometu nekretnina te nakon toga pristupiti stručnom ispitu, drago nam je što se većina polaznika odlučila na naše pripremne seminare i korištenje priručnika za polaganje stručnog ispita koji izdaje HGK. Zadovoljstvo mi je što ću osobno imati priliku uručiti im potvrde o položenom stručnom ispitu“, izjavio je dr. sc. Zlatan Frölich, predsjednik HGK - Komore Zagreb.

Pripremni seminar za polaganje stručnog ispita za agenta posredovanja u prometu nekretnina traje 37 sati te obuhvaća nekoliko cjelina. Polaznici stječu uvid u opći pravni te financijsko-ekonomski okvir posredovanja u prometu nekretnina te u regule koje se tiču prostornog uređenja i gradnje. U pripremi za polaganje ispita uvelike im pomaže i Priručnik za polaganje stručnog ispita za agenta posredovanja u prometu nekretnina koji izdaje HGK. Ispitni rokovi održavaju se nekoliko puta godišnje, a sljedeći je zakazan za razdoblje između 27. ožujka i 4. travnja te je za njega potrebno prijaviti ispit do 6. ožujka.

AGENCIJE REGISTRIRANE KOD HGK JAMČE DA POSLUJU U SKLADU S JASNO DEFINIRANIM PRAVILIMA KOJE PROPISUJE KOMORA

Nives Barbalić-Bolarić HGK - Komora Zagreb tel. 01 46 06 820 01 46 06 777 e-mail: nbolaric@hgk.hr

Maja Gradišar Media Val – agencija za komunikacijski menadžment tel. 01 36 91 851 098 92 28 097 e-mail:maja.gradisar@media-val.hr

Materijali