Ulaz za korisnike

Hlađenje i grijanje s rekuperacijom topline

|
Hlađenje i grijanje s rekuperacijom topline
 
Hlađenje i grijanje s rekuperacijom topline
Hlađenje i grijanje s rekuperacijom topline

Uz pomoć VRV toplinskog generatora može se grijati cijelu godinu bez fosilnih energenata, dodatno je moguća i klimatizacija. Generator se može koristiti za energetski učinkovitu klimu u svako godišnje doba.. Toplinski generator stječe bodove zahvaljujući enormnoj slobodi prilikom planiranja te pogonskoj sigurnosti. Pripisuju mu se fleksibilnost, efikasnost i pouzdanost.

Arhitekti, projektanti, stručna poduzeća za klimatizaciju te dobavljači cijene učinkovitost te prije svega fleksibilnost koncepta. Rješenje za sve zahtjeve i potrebe.

2007. godine DAIKIN je uveo VRV3 Energy-Rec s rekuperacijom topline koji omogućuje maksimalnu fleksibilnost uz maksimalnu efikasnost. DAIKIN nudi individualna rješenja za optimalnu klimu u uredskim prostorima, prodajnim centrima kao i za kompleksne uredske objekte. Od čistih rješenja hlađenja pa sve do povezivanja s toplinskom crpkom - moguće je sve. Uz DAIKIN VRV toplinski generator više nisi potrebni uobičajeni sistemi grijanja na plin ili naftu.

Maksimalna energetska učinkovitost

Kod simultanog hlađenja i grijanja s rekuperacijom topline uz DAIKIN VRV3 Energy-Rec toplina koja se oduzima prostorijama koje treba ohladiti predaje se prostorijama koje treba zagrijati. Od otpadne, neiskorištene topline postaje korisna toplina.

Dobivena toplina koristi se za grijanje. Tako se primjerice toplina koja se dobije iz izložbenih prostora s televizorima koristi u zračnim zavjesama vrata. Ili toplina iz prostorija sa serverima koristi se za zagrijavanje uredskih prostorija.

Maksimalan komfor, maksimalna fleksibilnost

S DAIKIN VRV3 Energy Rec nije samo grijanje do -20°C samo po sebi razumljivo, to je moguće i kod hlađenja - iznimno važno za prostorije sa serverima koje tijekom cijele godine moraju biti rashlađene pouzdano. Multimodularni sistem dopušta korisniku da snagu regulira neovisno jednu od druge. Dva ventilatora, dva izmjenjivača topline te dva scroll-kompresora omogućuju „ kako –tako i“ umjesto“ ili-ili“. Zahvaljujući boljoj prilagodbi iz svakog područja primjena može se izvući optimum. Kako su mogući cjevovodi i do 1000 m toplina odnosno hladnoća mogu se transportirati i preko ove udaljenosti. VRV je naročito omiljen u hotelskim sobama gdje gosti imaju najrazličitije zahtjeve u pogledu sobne temperature. Dok jedan gost želi samo 20°C drugi zahtijeva 25°C.

DAIKINistražuje kontinuirano kako bi prezentirao nove inovacije te poboljšao postojeće proizvode tako što će biti energetski optimirani ili usklađeni s regionalnim datostima. Za hladne regije Europe razvijen je VRV III Cold Region. VRV III Cold Region garantira izvanredne performanse grijanja pri vanjskim temperaturama od -25°C. Kao toplinska crpka koja koristi prednosti uređaja za rekuperaciju topline VRV III Cold Region je perfektna dopuna VRV paleti proizvoda za Njemačku s hladnim zimama i mrazom.

www.Daikin.de

Materijali