Ulaz za korisnike

HOK i HGK potpisale Sporazum o suradnji

|
Ova slika trenutno nije pronađena
 

Zagreb - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Stjepan Šafran potpisali su 20. travnja na Zagrebačkom velesajmu Sporazum o suradnji u provedbi zajedničkog nastupa na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Sporazum je potpisan u toku Međunarodnog sajma obrtništva na ZV-u u sklopu grupe sajmova Građenje i opremanje, a među ostalim utvrđuje zajedničko djelovanje HOK-a i HGK u poticanju i unapređivanju nastupa poduzetnika na domaćim i inozemnim sajmovima radi podizanja kvalitete predstavljanja ukupnih mogućnosti i vrijednosti hrvatskih proizvoda i usluga. U projektu će ravnopravno sudjelovati i županijske komore. Predsjednik HOK-a Stjepan Šafran naglasio je kako su HOK i HGK u proteklom razdoblju već imale uspješnu suradnju, primjerice pri unapređivanju sustava školovanja za obrtnička zanimanja. Stjepan Šafran je predsjedniku HGK Nadanu Vidoševiću predložio da sljedeći sajam obrtništva bude posvećen suradnji maloga i velikoga gospodarstva tako da veće tvrtke malim poduzetnicima i obrtnicima predstave svoje potrebe za isporukom dijelova i opreme za njihove proizvode.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević pozdravio je tu zamisao rekavši kako je za rast zaposlenosti presudna suradnja malih i velikih poduzeća. Također je naglasio važnost unapređivanja sustava obrazovanja, osobito kadrova koji upravljaju procesima u industriji. U organiziranju nastupa tvrtki na inozemnim sajmovima obje komore imaju značajnu tradiciju, bez koje bi izvoz našega gospodarstva danas bio značajno manji. Stoga se valja udružiti i još snažnije nastupati na sajmovima, kazao je Nadan Vidošević te napomenuo kako je za snažniji razvitak malih i srednjih poduzetnika važno potaknuti financijski sektor, osobito uključivanjem HBOR-a koji će pomoći u razvitku maloga gospodarstva. Izvor: www.HGK.hr

Materijali