Ulaz za korisnike

Holcim: Održivi razvoj nema alternative

|
Održivi razvoj nema alternative
 
Održivi razvoj nema alternative

Zagreb, 7. listopada 2009. - Predstavfjeno 3. Izvješće o održivom razvoju Holcima Hrvatska Tvrfka Holcim Hrvatska predstavila je danas u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu Izvješće o održivom razvoju za 2008. godinu. Izvješće je izrađeno sukladno smjernicama Globalne inicijative za izvješćivanje o održivosti (GRI) i to isključivo u elektronskom obliku, a predstavili su ga redsjednik Uprave Holcima Hrvatska Mario Grassl i direktor industrijske ekologije Zarko Horvat.

Riječ je o 3. Izvješću o održivom razvoju tvrtke Holcim (Hrvatska) d.o.o. koje je izradeno u skladu sa smjernicama Globalne inicijative za izvješćivanje o održivosti (GRI), uz promišljanje o svim dionicima tvrtke te temama i pitanjima od njihova interesa. Objavljeno je samo u elektronskom obliku u želji da se troškovi i njihovi uzročnici smanje i obuzdaju gdje god je to moguće. Dizajn i produkciju potpisuje Studio Prodomo iz Zagreba. „Trenutna teška gospodarska situacija nikoga ne oslobada odgovornosti prema zajednici. Nastavit ćemo naš put promicanja održivog razvoja i društvene odgovornosti. To je naša obveza prema budućim generacijama", stoji u uvodu Izvješća što ga potpisuje predsjednik Uprave Holcima Hrvatska, Mario Grassl. Izvješće pokriva razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2008. godine, a neki od podataka odnose se i na postignuća iz 2007. godine, no to je uz njih i istaknuto. U njemu se nalaze podaci o poslovanju Holcima, o njegovim gospodarskim, ekološkim i društvenim učincima u 2008. godini, ali i o vrijednostima koje ova tvrtka svakodnevno stvara i promiče. Posebna pozornost posvećena je zaposlenicima te sigurnosti i zaštiti na radu, dva segmenta koja i u ovim gospodarski osjetljivim vremenima ostaju najveći Holcimov prioritet. „Mi prepoznajemo svoju ulogu i preuzimamo odgovornost za sustavno i ustrajno promicanje održivog razvoja i poslovanja na odgovoran način. Vjerujemo u održivi razvoj, i to ne samo zato jer bi sve drugo bilo neodrživo. Taj nas pristup svakodnevno motivira i pokreće te nam omogućuje da naučimo nešto novo. To novo rado dijelimo u svojem okruženju - jer što je više nas koji vjerujemo u pozitivne promjene, veća je vjerojatnost da će se one i dogoditi", zaključio je Holcimov direktor industrijske ekologije Žarko Horvat. Izvješće je u elektronskom obliku moguće preuzeti na web stranici www.holcim.hr.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobfjeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 90.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja. Za komunikacije Holcima Hrvatska, Petra Martić, telefon: 01655 40 33, mobitel 098 348 342, e-mail: petra.martic@holcim.com (www.holcim.com)

Materijali