Ulaz za korisnike

Hotel na putu svile

|
Hotel na putu svile
 
Hotel na putu svile
Interijer hotela osmislili su vrhunski tajlandski arhitekti iz Bankoka. Unutarnji sadržaji tematski su dizajnirani u skladu sa stilovima regija kojima je prolazio Marko Polo na putu po Dalekome istoku

Stručni skup na temu “Značaj selektivnih oblika turizma za održivi razvoj primorskih turističkih mjesta“ javnosti je otkrio budući novi gradski turistički sadržaj.

Riječ je o zapuštenoj i ruševnoj palači Lešić-Dimitri, smještenoj u Starome gradu, kraj kuće Marka Pola, koja se, nakon što je 2004. godine kupljena, revitalizira i pretvara u najmoderniji mali hotel za turiste dubokoga džepa. Palaču je kupila Maša Unsworth, rođena Lozica, podrijetlom iz Korčule, a cijela će investicija vlasnicu koštati 5 milijuna eura. Projekt Maša Unsworth vodi preko novoosnovane domaće tvrtke Lešić-Dimitri d.o.o.,sestrinske tvrtke Adria-Azija d.o.o.iz Zagreba.

Nakon obnove, koja je počela još u veljači 2006. godine, unutar palače bit će šest najluksuznijih apartmana raznih veličina, od 50 do 160 metara četvornih, restoran i Spa. Radovi koji podliježu najstrožim konzervatorskim standardima biti će okončani u proljeće 2009. godine kada će palača, očuvana svim izvornim elementima u interijeru, zasjati punim sjajem.

- Mislimo da je došlo vrijeme da Korčula dobije visokokvalitetne turističke sadržaje koji će uzdignuti ponudu iznad sivila prosječnosti i dovesti je na onu razinu koju to grad zaslužuje - kaže Ivana Unković, voditeljica ureda tvrtke Adria- Azija d.o.o. iz Zagreba.

Inače, koncept interijera Palače temelji se na priči o Putu svile. Osmislili su ga vrhunski tajlandski arhitekti iz Bankoka. Unutarnji sadržaji tematski su dizajnirani u skladu sa stilovima regija kojima je prolazio Marko Polo na putu po Dalekome istoku. Dizajn interijera bez smetnje upotpunjuje i obogaćuje povijesnu suštinu palače, a uz jedinstven i vrhunski smještaj, u pet pripadajućih ruševnih kućišta, koji su sa dva mosta povezani s palačom, bit će ustrojena usluga najviših standarda. U njima će se, u sklopu palače, realizirati restoran s dalmatinskim delicijama i saloni za masažu i uljepšavanje tijela.

Ž. Petković

Izvor: www.SlobodnaDalmacija.hr

Materijali