Ulaz za korisnike

Hoto tower prodan Signi za 71,6 mil. eura

|
Hoto tower prodan Signi za 71,6 mil. eura
 
Hoto tower prodan Signi za 71,6 mil. eura
Hoto tower prodan Signi za 71,6 mil. eura

ZAGREB - Hoto tower u Zagrebu opet je promijenio vlasnika. Za 71,6 milijuna eura kupila ga je njemačka tvrtka za upravljanje nekretninama Signa. Informacija je potvrđena i putem regionalne Helaba banke koja je osigurala veći dio novca.

Signa property Funds je specijaliziran za upravljanje nekretninama, i to uglavnom na poslovne i trgovačke objekte. Dosad su kupovali uglavnom u zapadnim zemljama, a ovo im je prva investicija u Hrvatsku. Frank Tolle, izvršni direktor Signe je za Immobillien Zeitung, rekao je da će zgrada biti uvrštena u njihov zatvoreni fond za nekretnine do proljeća sljedeće godine.

Regionalnoj banci Haleba Landesbank Hessen-Thuringen, koja financira dugoročne investicije, odobravanje 50 milijuna eura kredita za kupnju također je prva investicija u Hrvatsku. Hoto tower je, inače, krajem 2005. godine zajedno s Hoto castellum centrom od investitora Tome Horvatinčića kupio Hypo Alpe-Adria Immobilien koji je u vlasništvu istoimene banke.

Horvatinčić je navodno morao prodati toranj jer nije mogao vratiti od prodaje kredit koji je kod banke preuzeo za naselje Hoto ville. Putem HAAB-a nam je odgovoreno kako su procijenili kako je pravi trenutak za prodaju. U 18 nadzemnih etaža i 26 tisuća četvornih metara tornja nalazi se sjedište T-HT, koji je urede zakupio početkom 2004. godine na rok od 15 godina i cijenu od 75 milijuna eura.

Više o ovome na www.Poslovni.hr

Materijali