Ulaz za korisnike

Hrvatska komora arhitekata i Wienerberger raspisali natječaj za Brick Award 2014.

|
Hrvatska komora arhitekata i Wienerberger raspisali natječaj za Brick Award 2014.
 
Hrvatska komora arhitekata i Wienerberger raspisali natječaj za Brick Award 2014.
Karlovac, 7. ožujka 2013. – Nastavljajući se na već tradicionalni međunarodni projekt tvrtke Wienerberger, Hrvatska komora arhitekata i Wienerberger ovih su dana po drugi puta u zajedničkoj suradnji raspisali natječaj za najbolju arhitektonsku realizaciju u Hrvatskoj u kojoj je korištena opeka – Brick Award Hrvatska.

www.wienerberger.hr

Kao i prije dvije godine, ovim natječajem koji predstavlja poseban izazov hrvatskim arhitektima,  vrednovat će se primjeri najkvalitetnijih realiziranih arhitektonskih rješenja u kojima se opeka za zidove, fasade, opločnici, crijep i drugi glineni proizvodi koriste na izniman i inovativan način kako u pogledu izvedbe tako i tehnologije, dok “Brick Award '14” poseban naglasak stavlja na energetski učinkovitu i održivu gradnju.

Wienerberger Brick Award natječaj provodi se na dvije razine - nacionalnoj i međunarodnoj, pružajući time najkreativnijim i najinovativnijim hrvatskim arhitektima priliku za izravnim sudjelovanjem na „Brick Award 2014“.

Cilj natječaja Brick Award Hrvatska je odabrati najviše pet najboljih hrvatskih radova, koja će tročlani ocjenjivački sud Hrvatske komore arhitekata i stručni konzultant - predstavnik tvrtke Wienerberger odabrati nakon prispjelih realizacija, odnosno nakon 20. ožujka ove godine, a do kada je definiran rok za predaju radova.

Odabrani radovi potom će predstavljati Hrvatsku u konkurenciji za uglednu međunarodnu nagradu “Brick Award '14”.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi arhitekti čiji projekt je realiziran u Hrvatskoj u periodu od 2011. godine, do danas, dok korištenje proizvoda Wienerbergera nije uvjet za sudjelovanje u natječaju i objavljivanje u godišnjaku „brick '14“.

Podsjetimo, u 2011. godini za nagradu Brick Award 2012. bila su nominirana čak tri projekta iz Hrvatske - kuća u Rudešu autora Tomislava Pavelića, Aula Pape Ivana Pavla II autora Saše Randića i Idisa Turata te obiteljska kuća Podfuščak autora Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića.

Nadalje, od strane međunarodnog žirija odabran je projekt za objavu u knjizi Brick Award 12, Aula Pape Ivana Pavla II autora Saše Randića i Idisa Turata.

Više informacija: http://www.wienerberger.hr/topnews/brick-award-hrvatska-za-brick-award-14.html

O Wienerbergeru…

Wienerberger AG je najveći proizvođač opeke u svijetu (Porotherm, Terca) i tržišni lider krovnog glinenog crijepa (Koramic, TONDACH) u Europi kao i betonskih ploča i opločnika (Semmelrock) u srednjoistočnoj Europi. Također vodeći je proizvođač opeke u Hrvatskoj i u Europi. Danas je prisutan na gotovo svim europskim tržištima kroz 235 tvornica u 24 zemlje, a upravo zbog širine svog proizvodnog asortimana i stalnih inovacija najveći je proizvođač građevinskog materijala u Europi. Nakon dolaska u Hrvatsku Wienerberger je investirao u modernizaciju tehnologije i povećanje kvalitete i kapaciteta proizvodnje, pa stoga danas proizvodi opeku visoke kvalitete i specifičnih svojstava.

Tvrtka Wienerberger jedini je proizvođač opeke u Hrvatskoj koji je certificirao tvorničku kontrolu proizvodnje i jedini koji na svoje deklaracije može stavljati razred kvalitete I. Građevinski materijali i rješenja od opeke, koja ima  minimalni životni vijek trajanja od 100 godina, su zdravi, ekonomični i energetski učinkoviti. Mogu se koristiti u svim energetski učinkovitim kućama, uključujući pasivne, aktivne, niskoenergetske i solarne kuće. U sustavu cijevi  (Steinzeug-Keramo keramičke cijevi i Pipelife plastične cijevi), Wienerberger je također jedan od vodećih dobavljača u Europi.

Materijali

 • Aula_Ivana_Pavla_trsat_

  Aula_Ivana_Pavla_trsat_

 • kuca-podsuscak

  kuca-podsuscak

 • kuca-podsuscak

  kuca-podsuscak

 • kuca-podsuscak

  kuca-podsuscak