Ulaz za korisnike

Hrvatska kvaliteta još jednom Holcimovom proizvodu

|
Hrvatska kvaliteta još jednom Holcimovom proizvodu
 
Hrvatska kvaliteta još jednom Holcimovom proizvodu
Hrvatska kvaliteta još jednom Holcimovom proizvodu

(Šumber, 24.2.2011.)

Na svečanoj dodjeli prava uporabe znakova „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ još je jedan Holcimov proizvod, Holcim Majstor® pijesak, dobio pravo upotrebe znaka Hrvatska kvaliteta. Time Holcim na tržištu sudjeluje s ukupno 17 proizvoda s navedenim znakom.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu jučer je, 23. veljače, održana svečana dodjela prava uporabe znakova „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“. Prilikom pozdravnog govora predsjednik HGK Nadan Vidošević rekao je kako je na nacionalnoj razini razrađen sustav vrednovanja i osiguravanja kvalitete koji je međunarodno priznat. Kvaliteta je nematerijalnog karaktera i relativno ju je teško mjeriti, ali je to nužno jer većina kupaca prije svega vodi računa o kvaliteti, a tek nakon toga o cijeni. Industrijsku proizvodnju moramo što prije povećati jer je ona trenutno manja od industrijske proizvodnje prije trideset godina. „Akcijom Kupujmo hrvatsko, koja je prije svega komunikacijska, nastojali smo povećati kupovinu naših proizvoda koji pri tome moraju biti što kvalitetniji te inovativni jer se tako stvara dodana vrijednost“, rekao je Nadan Vidošević.

Nakon uvodnih riječi, Nadan Vidošević i direktor Centra za kvalitetu HGK Trpimir Župić dodijelili su predstavnicima 21 tvrtke pravo uporabe znaka „Hrvatska kvaliteta“ za 17 proizvoda i linije proizvoda te pravo uporabe znaka „Izvorno hrvatsko“ za 10 proizvoda te linije proizvoda. Pravo uporabe znakova tvrtke su stekle tijekom 2010. i 2011. godine temeljem stručnih mišljenja tehničkih komisija i odluka Savjeta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda.

Holcimu je znak Hrvatska kvaliteta dodijeljen za Holcim Majstor® pijesak, koji se proizvodi u kamenolomu u Šumberu, a uz Majstor® cement i Majstor® drobljenac namijenjen je za zidanje, žbukanje i betoniranje. Inače, Holcim trenutno na tržištu sudjeluje s ukupno 17 proizvoda koji imaju pravo uporabe znaka Hrvatska kvaliteta.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Holcim je međunarodna, stabilna i uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

* * * * * * *

Za komunikacije Holcima Hrvatska:

Julija Škoro,

052 876 802, 098 299 172,

julija.skoro@holcim.com

Materijali